Acest sfarsit de saptamana se anunta perfect pentru gatit. Vremea destul de mohorata ne va imbia sa ne inveselim cu niste feluri de mancare delicioase. Pentru ca avem niste bloguri culinare romanesti de exceptie, nu ne putem abtine sa nu va oferim un strop de inspiratie blogosferica.
Sa incepem cu pleiada de bunatati pe care vi le propunem pentru acest sfarsit de saptamana.
Ce ziceti de un mic-dejun copios si delicios: friganele, de la Edith's Kitchen. Alfinuta ne invata cum sa facem pogace - paine sarbeasca, merge de minune cu niste sandvisuri matinale. Daca tot suntem la capitolul paine, ne propunem sa va miroasa bucatariile a paine facuta in casa si va mai tentam cu o reteta: Paine suedeza, de la Ama in bucatarie.
Trecem la artileria grea, Adi Hadean ne invata cum sa facem Porc cu smochine si salata cu ulei de masline. De la bucataresele vesele aflam o reteta de Porc in foietaj. Ce ziceti de niste Pui cu usturoi si arahide? Este adusa de Radu Popovici tocmai din Singapore.
Gata cu felurile de mancare principale, acum ar merge un desert. Incepem neaos cu Clatite pufoase cu cacao si frisca, gasita Dulciuri fel de fel. Ceva mai complicat este Tortul etajat cu cafea si frisca, propunere venita de pe Laura's blog. De la Cuina Banateana ne vine ispiratia pentru o Prajitura cu mere si cocos.
Spor la gatit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii