Idei de weekend - 22 iulie 2010

Inca un sfarsit de saptamana calduros si insorit ne asteapta. Asa ca trebuie sa avem grija ca ceea ce pregatim sa se potriveasca cu temperatura de afara si din bucatarie. Iata ce propuneri va facem, din retetele gasite in blogosfera culinara.

Idei de weekend - 22 iulie 2010

Ina Todoran ne arata cum sa facem o gustare delicioasa si sanatoasa, Castraveti cu maioneza de avocado. Laura Adamache ne propune un aperitiv foarte usor de facut, dar si sofisticat: Flori de dovlecel umplute cu ricotta. Un alt fel de mancare usor de preparat si foarte indicat pentru zilele de vara este cel propus de Maya: Vinete umplute.

Trecem acum la "artileria grea", un gratar delicios cu legume si carne, de la Adi Hadean. Pui in lapte - o reteta delicioasa de la doamna Sidonia. Doamna Doina Varga ne propune o reteta de la Turul Frantei 2010, Friptura de vitel in vin.

Iar acum, nelipsitele deserturi, alese grija special pentru zilele caniculare. Incepem cu un Cheesecake rapid cu nectarine si cacao, de la Ama in bucatarie. Radu Popovici ne surpinde din nou, de aceasta data cu o inghetata picanta. Terminam apoteotic cu o prajitura Aroma verii, de la Bucataresele vesele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise