Idei de weekend - 26 mai 2010

Vremea s-a incalzit, deja simtim ca a venit in sfarsit vara, asa ca este cazul sa ne pregatim si din punct de vedere culinar asa cum se cuvine pentru anotimpul cald.

Idei de weekend - 26 mai 2010

Incepem cu o gustare proaspata, sanatoasa si, bineinteles, gustoasa: Crema de avocado cu verdeturi, gasita pe Lyfestyle Blog, autoarea ne spune ca merge de minune "cu ardei si rosii sau ca dressing pentru salate". De la Ama in Bucatarie am aflat o reteta de briose tocmai bune ca aperitiv: Muffins cu usturoi si parmezan.

Continuam cu un fel de mancare sanatos, usor de preparat, savuros... Dar nu va mai tinem in suspans cu tot felul de atribute care va trezesc apetitul. Ce ziceti de o Supa crema de legume, in stilul Edith's Kitchen?

Alte retete usor de preparat, perfecte pentru vara: Tarta cu prosciuto, rucola, masline, ardei copt si mozzarella, de la Chez Mazilique. Ne incumetam sa va propunem si un fel de mancare mai sofisticat si exotic: Sufleu cu melci din clatite, reteta oferita de Laura Sava.

Acum e acum, urmeaza deserturile. Incepem cu o reteta de Trifle cu capsuni, de la Eileen. O alta delicatesa dulce este Tarta cu smochine proaspete, de la prezenta masculina a acestei editii, Crazy Mother Cooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise