Idei de weekend - 21 mai

Croque monsieur, bruschete cu vinete si rosii, cheesecake... Acestea si alte cateva retete la fel de bune sunt cele pe care le-am “cules” saptamana aceasta de pe cele mai bune bloguri culinare in limba romana.

Idei de weekend - 21 mai

Croque monsieur – Radu Popovici ne prezinta aceasta reteta excelenta, cu o istorie foarte interesanta. Se spune ca un muncitor si-a uitat un sandvici cu sunca si cascaval pe un calorifer, intr-o zi, iar cascavalul s-a topit. A mancat totusi sandviciul si i s-a parut foarte gustos. S-au mai adaugat cateva ingrediente de atunci, iar reteta completa de Croque monsieur o gasiti la Radu.

Fructe de mare a la marinnaire – Mazilique ne propune aceasta reteta delicioasa de fructe de mare sotate in vin si mirodenii.

Pizza con zucchine – reteta Laurei Adamache de pizza cu dovlecei nu doar ca arata exceptional, dar e si mai sanatoasa decat o pizza incarcata de carne.

Bruschete cu vinete si rosii – Gourmandine ne explica foarte atent cum putem realiza aceste bruschete, care arata incredibil de bine. Despre gust nici nu mai vorbim.

Milch Schnitte – Laura Sava, experta in dulciuri, recreeaza aceasta prajitura din comert in propria bucatarie. Arata foarte bine si suntem siguri ca si gustul e pe masura.

Cheesecake – o prajitura fina si destul de usoara aparuta pe blogul Dulce si dolce.

Spor la gatit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise