Miercuri seară, după 6, când a început să bată un vânticel care să ne anunţe că imediat e septembrie, noi am fost la grătar.

Nu putem lăsa ultimele zile de vară să treacă fără să ne bucurăm de ele, aşa că atunci când am primit invitaţia Good Food la primul lor Barbeque Party, am acceptat-o cât ai spune “porumb copt la grătar”.
 
Undeva lângă Bucureşti, pe nişte străduţe cu multă linişte din Otopeni, am fost aşteptaţi La Serrata într-o grădină cu gazon moale, sub un nuc bătrân, cu totul pregătit: pături, mese, jocuri, muzică bună şi cel mai important, cu un jar care promitea multe. Şi aşteptarea ne-a fost răsplătită!


 
Când fetele de la Good Food au început să intre cu braţele pline de platouri, toată lumea a scos aparatele de fotografiat. Din fericire, mâncarea nu a stat prea mult la pozat, şi ne-am putut bucura cu totul de minunăţiile pregătite de fete: cremă de brânză cu verdeaţă, sos de avocado, humus, sos de ardei roşi şi nuci şi vinete la grătar, doar câteva dintre bunătăţile care au acompaniat micii de curcan, frigăruile şi cârnăciorii.


 
Desertul a fost o cu totul altă poveste. O poveste frumoasă, cu prinţese şi tarte dulci, un basm în toată regula, cu un crumble de prune mi-nu-nat şi o tartă acrişoară cu lămâie care să ne mai domolească înverşunarea. 


 
Şi ca să nu credeţi că am vrut doar să vă facem poftă şi să vă spunem câte de bine a fost la grătarul Good Food, am pus mâna şi pe două reţete pentru voi: frigărui de piept de curcan şi banana bread!

Frigărui de piept de curcan
 
Preparare: 1 oră, plus timpul pentru marinat  
 
Pentru 15 porţii (sau 30 frigărui mici)
1kg piept de curcan 
500g de ceapă roşie
500g de roşii
500g de ardei graşi roşii sau galbeni
 
PENTRU MARINADĂ
5 căţei de usturoi, tocaţi grosier
2 fire de cimbru, tocate mărunt
½ linguriţe fulgi de chilli
4 linguri ulei de măsline

Metodă de preparare:
 
1. Se taie carnea cubuleţe şi se amestecă bine cu ingredientele pentru marinadă. Se transferă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la marinat cel puţin 30 de minute. 
2. Între timp, se pun beţele de frigărui de bambus la înmuiat în apă călduţă. Se taie legumele în cubuleţe 
de dimensiuni aproximativ egale. Se scoate carnea de la frigider şi se formează frigăruile. 
3. Se încinge grătarul şi se frig pe toate părţile, până se pătrunde carnea şi se înmoaie legumele.
 
Banana bread
 
Preparare: 1 oră
 
8 banane
10 linguri de miere
150g de unt moale
200g de zahăr
350g de făină
2 linguriţe praf de copt
2 ouă
extract de vanilie
140g de nuci măcinate
2 pumni de stafide, înmuiate în rom negru

Metodă de preparare:
 
1. Se tapetează 2 forme de cozonac cu hârtie de copt, se toarnă mierea şi se întinde bine. Se feliază bananele şi se aşază cu partea tăiată în jos astfel încât să acopere fundul formelor.
2. Se mixează într-un blender untul cu zahărul, apoi se adaugă oul, extractul de vanilie şi restul de 
banane.
3 Într-un alt vas, se amestecă făina cu praful de copt, stafidele şi nucile. Se incorporează amestecul 
de banane în făină şi se amestecă până se obţine un aluat dens, omogen şi vâscos.
4 Se toarnă aluatul în tavă şi se întinde uniform, cu grijă să nu se mişte stratul de banane. Se dă la 
cuptorul preîncălzit la 170˚C/gaz 5 timp de 45 de minute. După primele 20 de minute, să modifică 
temperatura  la 150˚C/gaz 4. 
5. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se răstoarnă pe un platou şi se feliază.
 
Poftă bună!
 
Noi abia aşteptăm următorul Good Food BBQ Party...

 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013

    Waw,waw imi lasa gura apa.