Cum sa realizezi un mic dejun deosebit pentru cei mici

Aspectul conteaza foarte mult atunci cand vorbim despre preparatele culinare. Iar pentru copii, un mic dejun haios va fi o adevarata incantare.  Iti imaginezi cu usurinta, probabil, ce expresie va avea micutul tau atunci cand va vedea acesti ursuleti minunati la el in farfurie.   In acelasi timp, reteta poate fi pregatita si pentru cei mari, si cu siguranta va reusi sa smulga un zambet de pe chipurile lor.  Reteta este destul de simpla la baza, fiind vorba despre o simpla omleta pe post de patura si de orez fiert din care se face figurina in forma de ursulet. Totusi, este nevoie de ceva rabdare si indemanare pentru a putea asambla ursuletul delicios.

Cum sa realizezi un mic dejun deosebit pentru cei mici

Ingrediente (pentru o portie):
Pentru orez/ ursulet:
300 gr orez gatit
50 gr ceapa tocata
2 linguri ketchup

sare

Pentru omleta/ patura:
2 oua

sare

Pentru decorat:
morcovi
cascaval
susan negru
Nori Sheets (alge marine uscate specific japoneze)
chicken nugget
Ingredientele pentru decorat pot fi inlocuite cu altele pe care le aveti la indemana.

Mod de preparare:

Pasul 1: Pregatirea orezului - Intr-o tigaie cu putin ulei adaugati ceapa. In momentul in care ceapa s-a inmuiat, adaugati orezul fiert si amestecati. Adaugati in compozitie ketchup si sare.
Pasul 2: Prepararea omletei - Daca nu aveti o tigaie cu forma patrata, o puteti face in tigaia rotunda si o taiati ulterior. Trebuie sa faceti doua foi de omleta (una pentru perna si una pentru patura).
Pasul 3: Asamblarea:
Intr-o foaie de omleta puneti putin orez si formati perna.

Cu ajutorul unei pungi de plastic formati corpul si apoi capul ursuletului.

Cu ajutorul unui chicken nugget puteti face pasarea galbena. Cu ajutorul ueni bucati mici de morcov si a susanului negru ii puteti decora chipul.

Cu ajutorul cascavalului puteti crea detaliile ursuletului.

Adaugati cealalta foaie de omleta (patura) deasupra ursuletului.
O puteti servi alaturi de rosii, carnati sau alte mezeluri, dupa preferinte.

Voi ce ziceti, incercati aceasta reteta haioasa pentru micul dejun?

Sursa foto si articol: fancy-edibles.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise