Avem placerea sa v-o prezentam pe Dika Pascu, o persoana cu talente culinare deosebite, care suprinde unele dintre cele mai delicioase imagini cu mancare. Poate o cunoasteti deja de pe Gustos.ro, fiind colaborator. Dika are si un blog foarte interesant: Articook.com. Va lasam sa va delectati cu un interviu inedit.
Cum ai inceput sa ai un blog gastronomic?
De mai bine de 1 an mi-am dat seama ca fotografia se poate imbina foarte bine cu arta culinara, asa ca am inceput sa fotografiez tot ce gateam.

Ai vreun bucatar favorit?
Bineinteles, Jamie Oliver si mai nou Gordon Ramsey.

De unde te inspiri in arta culinara: carti de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
Din retete invatate din familie sau din cartile lui Jamie, si uneori si de pe site-uri. Si bineinteles incerc sa adaptez  retetele pentru a fi cat mai usor de gatit oricui.

Care a fost cel mai mare dezastru culinar pe care l-ai avut?
Am incercat sa fac o reteta de Cannelloni cu spanac si urda, si nu am gasit cannelloni la magazine, asa ca m-am gandit sa ii fac eu din foi de lasagna. Cand le-am scos din cuptor erau toate desfacute si arata mai mult a supa de tomate decat paste la cuptor.

Daca ai avea un restaurant, ce profil ar avea, care ar fi specialitatea bucatarului si unde ai vrea sa se afle din punct de vedere geografic?
Mi-ar placea sa am un restaurant bazat pe mancare proaspata si sanatoasa. Ca si specialitate as alege tarta cu mure si mar. As vrea sa fie situat in imprejurimile Clujului.

Care au fost cele mai pretentioase retete gatite de tine vreodata?
Nu imi plac retetele pretentioase.

Ce retete ai recomanda utilizatorilor incepatori de pe blogul tau?
Ma pot gandi la multe retete pe care sa le recomand, pentru ca majoritatea retetelor pe care le gatesc sunt simple, insa cateva exemple ar fi cartofi la cuptor cu rosii si pui, kaizer cu sos de mustar, salata de cartofi cu somon.

Care este reteta ta preferata si/sau care este cea pe care o gatesti cel mai des?
Simpla supa de mazare.

Ai vreo reteta mostenita din familie, o reteta a copilariei tale?
Da, reteta bunicii mele, laste cu cartofi si boia.

Ce meniu si ce pregatiri ai recomanda pentru o masa cu prietenii?
As recomanda un meniu simplu, de exemplu shaorma mexicana cu pui.

Daca ai vrea sa salvezi in capsula timpului cele mai tari cinci retete, care ar fi acelea?
Tarta cu pere, cartofi cu boia, ciorba de fasole cu ciolan, rulada de porc si, bineinteles, Pavlova cu fructe de padure.

Daca ai putea sa alegi o tara in care sa te nasti din nou, pe care ai alege-o din punct de vedere culinar?
As alege Israel pentru ca au cele mai sanatoase retete si nu mi-ar parea rau sa le mananc toata viata.

Care sunt restaurantele tale preferate?
Imi plac restaurantele care se apropie cel mai mult de mancarea gatita acasa.

Cat de mult experimentezi in bucatarie? Respecti retetele cu stricteze?
Da, intotdeauna respect retetele, iar daca vreau sa experimentez ceva ma documentez foarte bine inainte.

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit pentru mancarea pe care ai gatit-o?
Orice compliment mi se pare frumos.

Ai trecut prin vreo intamplare amuzanta legata de gastronomie?
Da, m-a amuzat un comentariu legat de tortul cu ciocolata gatit de mine: ”De gustos, este gustos, dar arata deplorabil.”

Alimentatia sanatoasa este o chestiune tot mai importanta pentru zilele noastre, suntem inconjurati de alimente nesanatoase. Ce sfaturi, recomandari le dau tinerelor mamici pentru a-si hrani sanatos copiii?
Cel mai bun sfat ar fi sa evite restaurantele fast food, iar mancarea pe care o prepara acasa sa nu fie semipreparata. Sa contina cat mai multe legume si toate ingredientele sa fie proaspete.

Care este reteta de pe blogul tau cu cel mai mare succes?
Cred ca rulada de porc la cuptor a fost cea mai apreciata de catre cei care au incercat-o.

Ai bloggeri culinari preferati? Care sunt acestia?

Da, Donal Skehan si Anne, o suedeza pasionata de mancare.

Ai alte pasiuni in afara de arta culinara despre care ai vrea sa ne povestesti?
Cea mai mare pasiune a mea a fost dintotdeauna fotografia.

Intrebare deschisa: despre ce altceva ai vrea sa ne mai vorbesti?
Vizitati blogul meu :)

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Felicitari pentru interviu si pentru toate bunatatile postate blog...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Felicitari pentru blog! Placut articol

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Un interviu placut si un blog interesant.Felicitari! Si fiindca este martie(desi daca ne uitam pe geam...n-am zice),iti doresc o primavara frumoasa si multa sanatate. Mirela

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Felicitari pentru interviu! Imi plac mult mancarurile tale si felul original in care le prezinti. Spor la gatit si cat mai multe retete gustoase. Mihaela

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Mi-a placut interviul tau, pentru care te si felicit. Am intrat pe blogul tau sa vad cum ai facut cartofii la cuptor cu rosii si pui...dar nu i-am gasit desi am dat si CAUTA.... Poate alta data! Mult succes !