Iarna e vremea dressingurilor lui Jamie Oliver

Salatele sunt bune. Sunt adorabile. Dar de multe ori, mai ales in perioada de iarna cand mancam legume de la supermarket, traim dezamagirea gustului ceva mai fad decat in timpul verii. Gustul legumelor de la piata nu va putea fi batut de cel al legumelor de sera. Pentru ambele insa, exista solutia simpla a unor dressinguri incantatoare! Ele imbunatatesc mult gustul salatelor, le aromatizeaza le dau personalitate de fiecare data si pot fi folosite cam in orice situatie.

Iarna e vremea dressingurilor lui Jamie Oliver

Iata trei dintre cele sase sosuri de salata propuse in aceasta saptamana de Jamie Oliver, bucatarul care se dezbraca... de secrete!

 

Dressing din ulei de masline si suc de lamaie

2 linguri de suc de lamaie

5 linguri de ulei de masline

sare si piper negru proaspat macinat

 

Dressing din rosii cherry dulci

1 cescuta de rosii cherry coapte, bine spalate si tocate marunt

1/2 catel de usturoi, tocat marunt

6 linguri de ulei de masline

2 linguri de otet din vin rosu

1 mana de busuioc, zdrobit sau tocat marunt

1 praf de boia iute

sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

2 fileuri de ansoa, tocate (optional)

 

Dressing din busuioc, otet balsamic si seminte de pin

2 linguri de otet balsamic

5 linguri de ulei de masline extravirgin

1 mana mare de busuioc proaspat tocat

1 mana mare de seminte de pin, prajite si tocate

sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

 

Pentru perioada de iarna, Jamie Oliver propune, in volumul 7 care apare vineri cu Jurnalul National (la doar 7,9 lei), un exceptional set de sase dressinguri pentru salate. Ca de fiecare data, solutiile lui Jamie sunt simple si gustoase.

In plus, vei afla din volumul 7 al colectiei de la Jurnalul National cat de simplu isi prepara Jamie dressingurile, folosind borcanele si recipientele pe care le are prin casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise