Insasi ideea de placinta cu peste reprezinta pentru mine una dintre cele mai agreabile, imbietoare si apetisante mancaruri care-mi pot trece prin minte. Reteta de fata este una excelenta, care mi se potriveste foarte bine.

 

Ingrediente (pentru 6 portii):

5 cartofi mari, decojiti si taiati in cubulete de aproximativ 2,5 cm,

sare si piper negru proaspat macinat,

2 oua ecologice

2 maini mari de spanac proaspat,

1 ceapa, tocata marunt,

1 morcov, injumatatit si tocat marunt,

ulei de masline extravirgin,

circa 285 ml de smantana dulce,

2 maini zdravene de branza Cheddar maturata sau parmezan ras,

sucul de la 1 lamaie,

1 lingurita cu varf de mustar englezesc,

1 mana mare de patrunjel verde, tocat marunt,

455 g de file de eglefin sau cod, fara piele sau oase si taiat in bucati lungi,

nucsoara (optional).

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. Puneti cartofii in apa clocotita cu sare si fierbeti-i timp de 2 minute. Puneti si ouale la fiert si tineti-le pe foc inca 8 minute, pana devin tari, moment in care si cartofii ar trebui sa fie patrunsi bine. In paralel, pentru a-l gati la aburi, puneti spanacul intr-o strecuratoare deasupra oalei. Nu va va lua mai mult de 1 minut. Atunci cand spanacul e gata, scoateti-l din strecuratoare si eliminati excesul de apa presandu-l cu grija. Apoi scurgeti si cartofii cu ajutorul strecuratoarei. Scoateti ouale, puneti-le in apa rece, apoi decojiti-le si taiati-le in sferturi. Dati-le deoparte.

Intr-un alt vas, prajiti la foc mic ceapa si morcovul, in putin ulei de masline, pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugati smantana si aduceti la punctul de fierbere. Luati vasul de pe foc si adaugati branza, sucul de lamaie, mustarul si patrunjelul verde.

Puneti spanacul, pestele si ouale intr-un vas de lut de marime potrivita si amestecati totul, turnand deasupra sosul cremos de legume. Cartofii fierti ar trebui sa fie bine scursi si facuti piure — mai turnati peste ei putin ulei de masline, sare, piper si putina nucsoara, daca doriti. Raspanditi-i deasupra pestelui. Nu va deranjati sa migaliti placinta, astfel incat sa arate impecabil — este un fel de mancare nepretentios si consistent. Dati-o la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand se rumenesc cartofii. Serviti alaturi de niste mazare sau de ceva verdeturi, fara sa uitati de fasolea coapta si de ketchup. Are o consistenta lipicioasa, dar deosebit de gustoasa, si tocmai asta imi place cel mai mult la ea.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Liliana Enescu, 31 ianuarie 2015

    super buna!

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    merci Ahava et Alex.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Felicitari pentru reteta !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Felicitari pentru reteta !

  • Fara foto

    Ylva, 27 ianuarie 2010

    Este foarte buna,atentie doar ca piureul sa fie foarte tare(cartofii striviti cum spun unii),doar cu putin unt sau ulei.Daca faceti un piure moale acesta se va infiltra in jos si va inmuia ingredientele.Dar e exceptionala!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    E super !

  • Fara foto

    ahava, 08 ianuarie 2010

    Eu am reteta asta de vreo 5-6 ani de la tv si am gatit placinta asta de nenumarate ori, a iesit nemaipomenit si a fost foarte apreciata de toti cei care au gustat din ea.In loc de spanac am pus aproape de fiecare data brocoli iar cartofii i-am sfarmat bulgari si am pus putin ulei cand i-am amestecat.Mi-amintesc ca si Jamie cand a prezentat a pus cartofii foarte putin striviti si a precizat ca nu se fac piure.Incercati si voi, este delicioasa!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

    Interesanta combinatia, as incerca o felie !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

    Foarte tentanta reteta.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Suna foarte bine reteta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

    O bunatate, exact asa as spune, chiar formidabila. Felicitari pentru articol!

  • Fara foto

    ALEX, 04 decembrie 2009

    Destul de gretoasa dupa smantana care la cuptor lasa destul de multa grasime, parmezanul, ueiul extravirgin si cartofii cred ca ar merge mai bine taiati in cubulete mici sau striviti decat piure, pentru o placinta zic, cum ar fi si torilla espaniola. Le-am vazut si mai bune Jamie, oricum merge pentru o zi si mai bine cu un vin alb demi-sec sau sec (txakoli).

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    Suna provocator. Am sa retin nreteta si am sa incerc si eu.

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    O combinatie destul de interesanta, am sa incerc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Imi place foarte mult.