Insasi ideea de placinta cu peste reprezinta pentru mine una dintre cele mai agreabile, imbietoare si apetisante mancaruri care-mi pot trece prin minte. Reteta de fata este una excelenta, care mi se potriveste foarte bine.
Ingrediente (pentru 6 portii):
5 cartofi mari, decojiti si taiati in cubulete de aproximativ 2,5 cm,
sare si piper negru proaspat macinat,
2 oua ecologice
2 maini mari de spanac proaspat,
1 ceapa, tocata marunt,
1 morcov, injumatatit si tocat marunt,
ulei de masline extravirgin,
circa 285 ml de smantana dulce,
2 maini zdravene de branza Cheddar maturata sau parmezan ras,
sucul de la 1 lamaie,
1 lingurita cu varf de mustar englezesc,
1 mana mare de patrunjel verde, tocat marunt,
455 g de file de eglefin sau cod, fara piele sau oase si taiat in bucati lungi,
nucsoara (optional).
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230°C/treapta 8 la cel pe gaz. Puneti cartofii in apa clocotita cu sare si fierbeti-i timp de 2 minute. Puneti si ouale la fiert si tineti-le pe foc inca 8 minute, pana devin tari, moment in care si cartofii ar trebui sa fie patrunsi bine. In paralel, pentru a-l gati la aburi, puneti spanacul intr-o strecuratoare deasupra oalei. Nu va va lua mai mult de 1 minut. Atunci cand spanacul e gata, scoateti-l din strecuratoare si eliminati excesul de apa presandu-l cu grija. Apoi scurgeti si cartofii cu ajutorul strecuratoarei. Scoateti ouale, puneti-le in apa rece, apoi decojiti-le si taiati-le in sferturi. Dati-le deoparte.
Intr-un alt vas, prajiti la foc mic ceapa si morcovul, in putin ulei de masline, pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugati smantana si aduceti la punctul de fierbere. Luati vasul de pe foc si adaugati branza, sucul de lamaie, mustarul si patrunjelul verde.
Puneti spanacul, pestele si ouale intr-un vas de lut de marime potrivita si amestecati totul, turnand deasupra sosul cremos de legume. Cartofii fierti ar trebui sa fie bine scursi si facuti piure — mai turnati peste ei putin ulei de masline, sare, piper si putina nucsoara, daca doriti. Raspanditi-i deasupra pestelui. Nu va deranjati sa migaliti placinta, astfel incat sa arate impecabil — este un fel de mancare nepretentios si consistent. Dati-o la cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand se rumenesc cartofii. Serviti alaturi de niste mazare sau de ceva verdeturi, fara sa uitati de fasolea coapta si de ketchup. Are o consistenta lipicioasa, dar deosebit de gustoasa, si tocmai asta imi place cel mai mult la ea.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu