Iat-o! Este cea mai savuroasa reteta de porc la care v-ati putea gandi pentru Craciunul asta. In volumul 9 al seriei care apare cu Jurnalul National vineri, pe 11 decembrie, Jamie Oliver va ofera o senzationala solutie pentru masa festiva pe care o pregatiti familiei si prietenilor. In seria de la Jurnalul, urmatoarea carte Jamie apare pe 18 decembrie si contine multe retete de dulciuri, fiind si ultima din 2009. In 2010, prima aparitie din seria Jamie va fi pe 8 ianuarie.
Asa ca nu ratati acum ultimele retete de carne de porc, vita, pui, miel sau vanat.
Spată de porc cu piersici la cuptor
Combinaţia de carne de porc cu piersici, unt şi cimbru este una dintre cele mai savuroase pe care le-am gustat vreodată. Trebuie s-o încercaţi!
Ingrediente pentru 6 porţii:
spată de porc (cu 7 coaste), preferabil organică
1 legătură de frunze de cimbru proaspăt, tocate
200 g unt
sare şi piper negru proaspăt măcinat
8 piersici proaspete (sau 2 conserve de piersici în suc propriu), tăiate în jumătăţi şi fără sâmburi
Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Crestaţi pe toată lungimea, din centimetru în centimetru, pielea din zona grasă a spetei, pătrunzând până la carne. Cu ajutorul unui cuţit, desprindeţi parţial carnea de pe coaste în zona crestăturilor. Separat, amestecaţi cimbrul tocat cu untul şi condimentele. Introduceţi câte puţin din amestecul cu unt în inciziile făcute între os şi carne. Aşezaţi acolo cât mai multe piersici şi turnaţi restul de unt deasupra.
Pentru a menţine carnea lipită de coaste, astfel încât piersicile să rămână la locul lor, pur şi simplu, înfăşuraţi spata cu o sfoară subţire în 3 sau 4 locuri diferite şi legaţi strâns. Puneţi bucata de carne într-o tavă pentru copt, alături de piersicile rămase şi de alte legume pe care vreţi să le serviţi, la alegere — cartofii, păstârnacul, rădăcina de ţelină şi anghinarea de Ierusalim sunt, toate, opţiuni excelente. Daţi totul la cuptor între 50 de minute şi 1 oră, lăsând ingredientele să mai stea în tavă încă 10 minute înainte de a le servi.
De regulă, după ce am scos carnea şi legumele, eu mai prepar nişte sos în aceeaşi tavă. Resturile lipicioase rămase în ea devin minunate, dacă le fierbeţi cu puţină apă sau vin, împreună cu orice altă zeamă din carne de porc.
Deosebit de gustos!
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii