Fabuloasa reteta Jamie pentru porcul de Craciun

Iat-o! Este cea mai savuroasa reteta de porc la care v-ati putea gandi pentru Craciunul asta. In volumul 9 al seriei care apare cu Jurnalul National vineri, pe 11 decembrie, Jamie Oliver va ofera o senzationala solutie pentru masa festiva pe care o pregatiti familiei si prietenilor. In seria de la Jurnalul, urmatoarea carte Jamie apare pe 18 decembrie si contine multe retete de dulciuri, fiind si ultima din 2009. In 2010, prima aparitie din seria Jamie va fi pe 8 ianuarie.

Fabuloasa reteta Jamie pentru porcul de Craciun

Asa ca nu ratati acum ultimele retete de carne de porc, vita, pui, miel sau vanat.

 

Spată de porc cu piersici la cuptor

 

Combinaţia de carne de porc cu piersici, unt şi cimbru este una dintre cele mai savuroase pe care le-am gustat vreodată. Trebuie s-o încercaţi!

 

Ingrediente pentru 6 porţii:

spată de porc (cu 7 coaste), preferabil organică

1 legătură de frunze de cimbru proaspăt, tocate

200 g unt

sare şi piper negru proaspăt măcinat

8 piersici proaspete (sau 2 conserve de piersici în suc propriu), tăiate în jumătăţi şi fără sâmburi

 

Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Crestaţi pe toată lungimea, din centimetru în centimetru, pielea din zona grasă a spetei, pătrunzând până la carne. Cu ajutorul unui cuţit, desprindeţi parţial carnea de pe coaste în zona crestăturilor. Separat, amestecaţi cimbrul tocat cu untul şi condimentele. Introduceţi câte puţin din amestecul cu unt în inciziile făcute între os şi carne. Aşezaţi acolo cât mai multe piersici şi turnaţi restul de unt deasupra.

Pentru a menţine carnea lipită de coaste, astfel încât piersicile să rămână la locul lor, pur şi simplu, înfăşuraţi spata cu o sfoară subţire în 3 sau 4 locuri diferite şi legaţi strâns. Puneţi bucata de carne într-o tavă pentru copt, alături de piersicile rămase şi de alte legume pe care vreţi să le serviţi, la alegere — cartofii, păstârnacul, rădăcina de ţelină şi anghinarea de Ierusalim sunt, toate, opţiuni excelente. Daţi totul la cuptor între 50 de minute şi 1 oră, lăsând ingredientele să mai stea în tavă încă 10 minute înainte de a le servi.

De regulă, după ce am scos carnea şi legumele, eu mai prepar nişte sos în aceeaşi tavă. Resturile lipicioase rămase în ea devin minunate, dacă le fierbeţi cu puţină apă sau vin, împreună cu orice altă zeamă din carne de porc.

Deosebit de gustos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise