Un tort de ciocolata cu migdale si nuci pentru care gasiti mai jos reteta, dar si un tort „pentru ocazii speciale”.

Tort de ciocolată cu migdale şi nuci

Este cel mai bun tort cu ciocolată şi nuci care există! În ziua următoare celei în care l-aţi făcut, ar trebui să încercaţi să-l fărâmiţaţi deasupra unei bucăţi de îngheţată şi să turnaţi deasupra puţin espresso. Eu coc întotdeauna acest desert într-o tavă rotundă pentru torturi, simplă sau cu marginile detaşabile, ori fac nişte prăjituri mai micuţe, în formele pentru minitarte. Însă dumneavoastră puteţi folosi, după plac, orice formă de prăjituri, cu condiţia să fie bine unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Ingrediente pentru 8 porţii:

150 g migdale, fără coajă şi pieliţă

150 g nuci, fără coajă şi măcinate fin

300 g ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao)

1 linguriţă cu vârf de pudră de cacao de cea mai bună calitate

255 g unt

100 g zahăr pudră

6 ouă mari ecologice, cu albuşurile separate de gălbenuşuri

sare

 

Preîncălziţi cuptorul la 190°C/treapta 5 la cel pe gaz. Acoperiţi fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 20-25 cm, cu o bucată de hârtie pergament, apoi ungeţi-o peste tot cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Puneţi migdalele şi nucile într-un robot de bucătărie şi măcinaţi-le fin. Apoi adăugaţi ciocolata şi pudra de cacao şi mai amestecaţi totul încă 30 de secunde, astfel încât să mărunţiţi şi ciocolata. Mutaţi totul într-un alt vas. Puneţi în robot untul şi zahărul şi bateţi totul până ce compoziţia capătă un aspect subţire şi pufos. În acest punct, adăugaţi în robot gălbenuşurile, unul câte unul, apoi turnaţi înapoi compoziţia cu ciocolată.

Într-un alt vas, bateţi albuşurile împreună cu un praf de sare, până ce obţineţi o spumă tare. Adăugaţi cu grijă albuşurile peste amestecul cu ciocolată, unt, migdale şi nuci. Turnaţi apoi compoziţia rezultată în tava pentru copt. Aşezaţi tava în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de circa 1 oră. Pentru a verifica dacă tortul este gata, introduceţi în aluat o scobitoare (sau vârful unui cuţit) timp de 5 secunde; atunci când o scoateţi, ar trebui să nu aibă aluat lipit pe ea. Serviţi cu frişcă bătută, îngheţată sau creme fraiche.
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Liliana Pop, 10 februarie 2014

    MINUNAT!

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 07 iulie 2013

    Am schibat un pic reteta lui Jamie, inlocuind zaharul cu un amestec de curmale si goji iar untul cu coconut oil. Reteta noua este perfecta pentru noul meu stil de viata. Thanks Jamie.

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2013

    Am testat acest tort si doream sa postez poza, dar nu am gasit link-ul aferent. Este intradevar un tort delicios, dar si simplu de facut. Fara crema, fara blat separat, fara glazura! Cu toate acestea, cand mananci tortul, le simti incluse. Aproape ireal, marca Jamie Oliver!

  • ruxy

    ruxy (Bucatar) , 01 decembrie 2012

    O sa-l pregatesc si eu. Ce ma mira este ca nu se pomeneste nimic de arome (iar Jamie e f prieten cu aromele) - eu o sa-l ,,imbogatesc'' cu niste esenta de rom. Cred ca merge cel mai bine cu ciocolata. ))) Sa vad daca am rabdare pana la sarbatori...sau ii fac o proba zilele astea! )))

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    am mincat la cineva deja si a fost f bun, acuma ca am gasit reteta o sa-l fac si eu. Urati-mi noroc,e atit de bun ca mie frica sa nu-l ratez.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2011

    Foarte bun tortul si eu fac in acest gen -faptul ca nu are faina il face sa fie usor si trebuie sa fie gustos. La multi ani 2012!

  • Fara foto

    constantaproca, 24 aprilie 2010

    Felicitari,e super !

  • Fara foto

    Victoria, 18 decembrie 2009

    Este tortul pe care eu il pregatesc de mai bine de 20 de ani, doar ca, neavand migdale folosesc numai nuci. Intr-adevar, este exceptional din toate punctele de vedere. L-am mai imbunatatit si cu 2 portocale trecute prin masina de tocat sau pun in compozitie drajeuri de ciocolata. L-am servit totdeauna cu frisca batuta.