Cel mai bun tort al lui Jamie pentru Sarbatori

Un tort de ciocolata cu migdale si nuci pentru care gasiti mai jos reteta, dar si un tort „pentru ocazii speciale”.

Cel mai bun tort al lui Jamie pentru Sarbatori
Tort de ciocolată cu migdale şi nuci

Este cel mai bun tort cu ciocolată şi nuci care există! În ziua următoare celei în care l-aţi făcut, ar trebui să încercaţi să-l fărâmiţaţi deasupra unei bucăţi de îngheţată şi să turnaţi deasupra puţin espresso. Eu coc întotdeauna acest desert într-o tavă rotundă pentru torturi, simplă sau cu marginile detaşabile, ori fac nişte prăjituri mai micuţe, în formele pentru minitarte. Însă dumneavoastră puteţi folosi, după plac, orice formă de prăjituri, cu condiţia să fie bine unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Ingrediente pentru 8 porţii:

150 g migdale, fără coajă şi pieliţă

150 g nuci, fără coajă şi măcinate fin

300 g ciocolată menaj de cea mai bună calitate (70% pudră de cacao)

1 linguriţă cu vârf de pudră de cacao de cea mai bună calitate

255 g unt

100 g zahăr pudră

6 ouă mari ecologice, cu albuşurile separate de gălbenuşuri

sare

 

Preîncălziţi cuptorul la 190°C/treapta 5 la cel pe gaz. Acoperiţi fundul unei tăvi rotunde, cu diametrul de 20-25 cm, cu o bucată de hârtie pergament, apoi ungeţi-o peste tot cu unt şi tapetaţi-o cu făină. Puneţi migdalele şi nucile într-un robot de bucătărie şi măcinaţi-le fin. Apoi adăugaţi ciocolata şi pudra de cacao şi mai amestecaţi totul încă 30 de secunde, astfel încât să mărunţiţi şi ciocolata. Mutaţi totul într-un alt vas. Puneţi în robot untul şi zahărul şi bateţi totul până ce compoziţia capătă un aspect subţire şi pufos. În acest punct, adăugaţi în robot gălbenuşurile, unul câte unul, apoi turnaţi înapoi compoziţia cu ciocolată.

Într-un alt vas, bateţi albuşurile împreună cu un praf de sare, până ce obţineţi o spumă tare. Adăugaţi cu grijă albuşurile peste amestecul cu ciocolată, unt, migdale şi nuci. Turnaţi apoi compoziţia rezultată în tava pentru copt. Aşezaţi tava în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de circa 1 oră. Pentru a verifica dacă tortul este gata, introduceţi în aluat o scobitoare (sau vârful unui cuţit) timp de 5 secunde; atunci când o scoateţi, ar trebui să nu aibă aluat lipit pe ea. Serviţi cu frişcă bătută, îngheţată sau creme fraiche.
 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure