Pentru "Masa de Paste" m-am gandit, asa cum ati sugerat, la o reteta de suflet, care noua nu ne lipseste la aceasta sarbatoare, alaturi de ouale vopsite, de drobul de miel, de friptura de miel la tava, de pasca si de cozonac. Este o reteta de drob de hribi (manatarci) pe care o prepara tatal meu si de aceea pentru mine e o reteta de suflet, pentru ca el m-a invatat sa gatesc, el "mi-a pus polonicul in mana" de cand eram pustoaica.
Dar sa va dau reteta:
Ingrediente:
1,5 kg de hribi proaspeti sau conservati,
5-6 ouă,
3 cepe mari,
o legătură de mărar,
o legătură de pătrunjel,
optional o legatura de asmatui,
piper, sare, ulei.
Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in cca 100 ml de ulei cu capacul pus, ca sa se inmoaie, nu sa se usuce. Hribii se curata daca sunt proaspeti, se spala si dau prin masina de tocat, apoi se amestecă cu ceapa calita inclusiv uleiul din tigaie, ouăle întregi, mărarul, asmatuiul si pătrunjelul tocat, sare şi piper dupa gust. Trebuie să iasă un amestec moale, care să curgă ca un aluat gros, iar dacă amestecul nu e destul de moale, atunci adăugati puţină apă. O tavă de cozonac se unge cu putin ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Amestecul se toarnă în tavă şi se dă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit 45-50 de minute. Optional se pot pune in compozitie 3-4 oua fierte de-a lungul tavii, in asa fel incat aspectul sa fie mai deosebit cand taiati feliile de drob. Se serveste atat cald cat si rece, ca aperitiv. Pofta buna!
Mai multe retete delicioase ale Oanei Durican gasiti pe blogul: caietul-cu-retete.blogspot.com
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii