.jpg)
Dar sa va dau reteta:
Ingrediente:
1,5 kg de hribi proaspeti sau conservati,
5-6 ouă,
3 cepe mari,
o legătură de mărar,
o legătură de pătrunjel,
optional o legatura de asmatui,
piper, sare, ulei.
Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in cca 100 ml de ulei cu capacul pus, ca sa se inmoaie, nu sa se usuce. Hribii se curata daca sunt proaspeti, se spala si dau prin masina de tocat, apoi se amestecă cu ceapa calita inclusiv uleiul din tigaie, ouăle întregi, mărarul, asmatuiul si pătrunjelul tocat, sare şi piper dupa gust. Trebuie să iasă un amestec moale, care să curgă ca un aluat gros, iar dacă amestecul nu e destul de moale, atunci adăugati puţină apă. O tavă de cozonac se unge cu putin ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Amestecul se toarnă în tavă şi se dă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit 45-50 de minute. Optional se pot pune in compozitie 3-4 oua fierte de-a lungul tavii, in asa fel incat aspectul sa fie mai deosebit cand taiati feliile de drob. Se serveste atat cald cat si rece, ca aperitiv. Pofta buna!
Mai multe retete delicioase ale Oanei Durican gasiti pe blogul: caietul-cu-retete.blogspot.com

Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 2 comentarii
-
-
claudia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2011
cum sotului meu nu ii plac oranele animale, multumesc doamnei Oana de minunata idee a drobului cu hribi. suntem eu si sotul, ,,mari'' mincatori de ciuperci.multumesc.
Oana D. (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2011
Ma bucur ca-ti place reteta mea, Maria Claudia. Nici eu nu sunt mare fan al organelor, desi gust putin drob de Paste, dar nu ma impac cu gustul drobului de organe si dupa cate stiu, in organe se aduna toate toxinele din organismul animalului - acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care in alte tari nici nu se consuma alimente bazate pe organe.