Pere in vin, umplute cu ciocolata

O reteta rafinata si deosebit de gustoasa de la Brindusa Scheaua.

Pere in vin, umplute cu ciocolata

Ingrediente:

6 pere nu foarte moi

400 ml vin rosu

1litru apa

150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat

2 batoane scortisoara

5 teci cardamom

100 g ciocolata amaruie

100 g alune de padure

50 g merisoare

150 g unt, topit

6 foi mari de placinta

Cum se face:

Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.

In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.

Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat.

Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.

Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.

Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.

Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.

Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.

Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.

In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.

Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.

Mai multe retete de suflet gasiti pe blogul Brindusei Scheaua.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor