Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi. Si pentru ca dupa ce sarbatorile iau sfarsit, se intampla sa ramanem cu resturi de cozonac pe care nimeni nu se mai indura sa le manance, ne-am gandit sa va prezentam cateva metode de a folosi cozonacul ramas.
 

Iata care sunt acestea:
 
1. Cake pops
 
Din resturile de cozonac poti face cele mai delicioase cake pops. Nu trebuie decat sa faramitezi cozonacul, sa il amesteci cu putin gem si sa formezi bilute de marimea unei nuci. Dupa preferinta, le puteti glazura cu ciocolata sau le puteti acoperi de cacao sau nuca de cocos.

2. Retusatul prajiturilor
 
Resturile de cozonac pot fi folosite pentru a "repara" anumite torturi sau prajituri. Cum putem face asta? Este tare simplu: cu un amestec similar celui pentru cake pops puteti umple gaurile sau fisurile inestetice ale torturilor si prajiturilor, pentru a le face mai uniforme. Acest amestec poate fi pastrat la frigider (2-3 saptamani) sau congelator (3-6 luni) si poate fi folosit oricand aveti nevoie.


Sursa foto: www.flickr.com
 
3. Trifle
 
Tot din cozonacul vechi puteti pregati si trifle, un desert englezesc in straturi, ce contine blat, fructe, jeleu, crema si frisca. Astfel aveti ocazia de a transforma cozonacul pe care nimeni nu mai doreste sa il manance intr-un desert cochet si delicios.


Sursa foto: www.flickr.com
 
4. Decoratul prajiturilor
 
Folosirea firimiturilor de cozonac pentru a decora o prajitura este o modalitate inedita de a avea un desert aspectuos cu minimum de efort. Orice prajitura poate fi acoperita cu frimituri; nu trebuie decat sa o acoperiti inainte cu crema de unt sau ganache de ciocolata, pentru ca firimiturile sa se lipeasca bine de blat.
 
5. Baza pentru cheesecake
 
Ca baza pentru cheesecake se folosesc, de obicei, biscuitii digestivi faramitati. La fel de bine insa poate fi folosit si cozonacul faramitat. Trebuie sa aveti in vedere ca trebuie sa folositi o cantitate mai mica de unt pentru a obtine o baza perfecta.


Sursa foto: www.flickr.com

6. Tort din cozonac
 
Cu siguranta, multi din voi au mancat cel putin o data celebrul tort facut din cozonac. Tot ce trebuie sa faci este sa tai cozonacul in felii cat de cat egale, sa le asezi pe un platou pentru a forma baza tortului si sa le insiropezi. Adauga crema, niveleaza si adauga un nou strat de felii de cozonac. Simplu ca buna ziua!


Sursa foto: www.flickr.com
 
7. Budinca din cozonac
 
Budinca din cozonac este un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios. Taie cozonacul in felii cat de cat egale si aseaza-le intr-o tava unsa cu unt. Se adauga lapte, zahar, oua, scortisoara si stafide si se da la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se savureaza.


 
8. Prajitura Crumble 
 
Nimeni nu poate rezista unei prajituri cu invelis crocant, nu-i asa? :-) Tot ce ai de facut este sa adaugi resturile de cozonac deasupra prajiturii tale preferate si vei vedea diferenta. 


Sursa foto: www.flickr.com

Sursa articol: www.cakefu.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Color, 10 ianuarie 2017

    sa ne lamurim, e vorba de acel cozonac ... inalt, fara umplutura, italian, ce se gaseste in cutii, nu de cozonacul romanesc, umplut cu fel de fel. Intrebarea mea e.... pe al nostru cum il salvam??

  • Fara foto

    ghe, 09 ianuarie 2016

    De la CRACIUN nu-i bun? :))))

  • Fara foto

    Daniela Sharaf Eldin, 16 aprilie 2015

    Eu fac savarine din el. Tai felii mai groase, le insiropez, pun putina dulceata/gem si frisca. Sotul meu este foarte incantat de ele! Sunt foarte bune!

  • Fara foto

    Viorel Vio, 16 aprilie 2015

    Cake in sus si cake in jos, nu-ti mai vine sa mananci :))

  • Fara foto

    Rodica Darie, 15 aprilie 2015

    SAU FRIGANALE DULCI - TRECUTE PRIN OUA, LAPTE, VANILIE - PRAJITE IN UNT PE AMBELE PARTI !

  • Fara foto

    Netcu Adelina, 15 aprilie 2015

    Multumim pentru idei, interesante!

  • Fara foto

    Mariana Balanuca, 15 aprilie 2015

    Foarte bune sugestii! Si eu folosesc cozonacul ramas .