Deserturi mai usoare

Dupa o masa bogata de Paste, e cel mai indicat sa serviti niste deserturi mai usoare. Desigur, cu totii visam la deliciosul tort diplomat sau de ciocolata, dar putem alege si alte variante, care sa ne menajeze sanatatea.

Deserturi mai usoare

Mai ales daca doriti sa serviti la masa mai mult de un desert, va recomandam ceva mai usor. Desigur, nu putem renunta la clasica pasca (pentru care sugeram varianta cu branza de vaci, si nu cea cu ciocolata), dar iata cateva retete mai usoare ce o pot insoti:

Sufleu de portocale

Timp de preparare:

45 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

200 g zahar, 2 portocale, 100 g nuci sau migdale, 4 oua, 25 g unt

Mod de preparare:

Se taie coaja de la portocala, se freaca zaharul cu zeama si coaja portocalelor timp de o ora. Se dauga nucile sau migdalele pisate, un ou intreg si trei galbenusuri. La urma se adauga albusurile batute spuma. Se

toarna in forma unsa si se coace la cuptor ½ ora.

Biscuiti cu nuci

Timp de preparare:

1 h45 min (complexitate medie)

Ingrediente:

4 cartofi potrivit de mari, 150 g faina, 6 linguri zahar, 2 linguri ulei, 125 g nuci(25 nuci) pisate, 2 oua, ½ pachetel scortisoara, coaja de lamiie, 1 virf cutit bicarbonat

Mod de preparare:

Se coc cartofii in cuptor, se curata si se dau prin masina de tocat. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, pireul de cartofi, nucile pisate in piulita, scortisoara, coaja de lamiie, bicarbonatul si 100 gr. faina. Restul de faina se presara pe masa de aluat. Din aluat se face un sul si se taie bucatele mici. Fiecare bucatica se tavaleste in faina si se formeaza cu mina forma de biscuit. Se asaza intr-o tava unsa si se dau la copt cca 30 minute Din aceasta compozitie ies circa 26 biscuiti.

Sufleu de mere simplu

Timp de preparare:

40 min (complexitate redusa)

 

Ingrediente:

1 kg mere, ½ pahar zahar, 2 linguri unt, ½ pahar apa

Mod de preparare:

Sufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se putin cite putina apa. Daca este posibil se adauga si 1-2 linguri de vin. Se fierbe pina devine ca o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu albusurile spuma. Se da la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise