Dupa o masa bogata de Paste, e cel mai indicat sa serviti niste deserturi mai usoare. Desigur, cu totii visam la deliciosul tort diplomat sau de ciocolata, dar putem alege si alte variante, care sa ne menajeze sanatatea.
Mai ales daca doriti sa serviti la masa mai mult de un desert, va recomandam ceva mai usor. Desigur, nu putem renunta la clasica pasca (pentru care sugeram varianta cu branza de vaci, si nu cea cu ciocolata), dar iata cateva retete mai usoare ce o pot insoti:

Sufleu de portocale

Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
200 g zahar, 2 portocale, 100 g nuci sau migdale, 4 oua, 25 g unt

Mod de preparare:
Se taie coaja de la portocala, se freaca zaharul cu zeama si coaja portocalelor timp de o ora. Se dauga nucile sau migdalele pisate, un ou intreg si trei galbenusuri. La urma se adauga albusurile batute spuma. Se
toarna in forma unsa si se coace la cuptor ½ ora.


Biscuiti cu nuci

Timp de preparare:
1 h45 min (complexitate medie)

Ingrediente:
4 cartofi potrivit de mari, 150 g faina, 6 linguri zahar, 2 linguri ulei, 125 g nuci(25 nuci) pisate, 2 oua, ½ pachetel scortisoara, coaja de lamiie, 1 virf cutit bicarbonat

Mod de preparare:
Se coc cartofii in cuptor, se curata si se dau prin masina de tocat. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, pireul de cartofi, nucile pisate in piulita, scortisoara, coaja de lamiie, bicarbonatul si 100 gr. faina. Restul de faina se presara pe masa de aluat. Din aluat se face un sul si se taie bucatele mici. Fiecare bucatica se tavaleste in faina si se formeaza cu mina forma de biscuit. Se asaza intr-o tava unsa si se dau la copt cca 30 minute Din aceasta compozitie ies circa 26 biscuiti.

Sufleu de mere simplu

Timp de preparare:

40 min (complexitate redusa)
 
Ingrediente:

1 kg mere, ½ pahar zahar, 2 linguri unt, ½ pahar apa

Mod de preparare:
Sufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se putin cite putina apa. Daca este posibil se adauga si 1-2 linguri de vin. Se fierbe pina devine ca o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu albusurile spuma. Se da la cuptor.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Igna Ancacristina, 10 aprilie 2014

    albusurile de la cate oua? si cat timp sta la cuptor? 1/2h este suficient?

  • Fara foto

    Iuliana Constantin, 04 aprilie 2014

    sufleul de mere trebuie sa fie fantastic de bun, il incerc anul asta de pasti

  • Fara foto

    valentina ionita, 21 aprilie 2009

    Sufleul de mere este un desert usor si racoros,ca toate deserturile preparate pe baza de albusuri batute spuma.Sunt sanatoase si bune pentru silueta.

  • Fara foto

    sana, 18 aprilie 2009

    Raman 3 albusuri:P

  • Fara foto

    nedelcu cristina, 17 aprilie 2009

    Salata de fructe cu menta 1 mango sau papaya; 1 cana capsune; 2 kiwi; 1 banana; 2 portocale; 3 linguri miere; 1 lingura lichior de ciocolata (optional); 3-5 frunze de menta; 1 cana afine sau zmeura. 1. Curata si taie fructul mango sau papaya si pune bucatile intr-un bol mediu. De asemenea, indeparteaza coditele la capsune si taie-le pe jumatate sau sfert, dupa cum consideri, adaugandu-le apoi in bol. Curata si taie kiwi, apoi cojeste banana, feliaza fructele si adauga-le si pe acestea in bol. 2. Taie in bucati marunte o portocala si adauga fructul in bol. Pe cea de-a doua portocala o poti taia pe jumatate, pentru ca apoi sa storci jumatatile deasupra bolului. 3. Amesteca usor mierea si alcoolul (daca folosesti) cu fructele taiate. 4. Taie marunt menta si amestec-o apoi cu salata. 5. Adauga fructele de padure si lasa ingredientele sa se intrepatrunda intre 10 minute si 2 ore, cum preferi, dupa care poti servi.

  • Fara foto

    crina, 16 aprilie 2009

    Acest sufleu ar putea fi minunat, dar in lista de ingrediente eu nu vad cate albusuri trebuiesc integrate in compozitie. Facem sedinta si votam in familie?!

  • Fara foto

    felicia, 16 aprilie 2009

    Cate albusuri? Ingrediente: 1 kg mere, ½ pahar zahar, 2 linguri unt, ½ pahar apa