Meniu mai sanatos de Paste

A venit Pastele, dar, din pacate, tu esti la regim. Chiar daca ai impresia ca nu te poti bucura cum trebuie de aceasta sarbatoare si simti ca iti vor lipsi drobul, friptura sau pasca, afla ca poti prepara alte feluri de mancare similare, cu un gust foarte bun si... foarte sanatoase.

Meniu mai sanatos de Paste

Iata ce iti propunem in locul drobului de miel:

Drob de pui cu ciuperci

Timp de preparare:

40 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

300 gr ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 gr unt, sare,

piper, 6 oua

Mod de preparare:

Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt).

Apoi, in locul fripturii de miel, incearca sa prepari niste... peste:

Pangasius cu legume

Timp de preparare:

40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

5oo g pangasius

morcovi, conopida, cartofi

ceapa

usturoi

2 rosii mici

foaie de dafin

pasta de ardei

pasta de rosii

vegeta

ulei

Mod de preparare:

Morcovii, cartofii si conopida se curata si se spala.

Ceapa se taie solzisori si se caleste impreuna cu rosiile cubulete.

Se adauga apoi legumele taiate , pasta de ardei, foaia de dafin, vegeta si usturoiul pisat, o cana cu apa si se fierb legumele.

Cind sunt aproape fierte se adauga peştele si se fierbe si acesta.

Se potriveste gustul de sare si se serveste fierbinte.

Pestele fierbe foarte repede.

Apoi, iata un desert la fel de bun ca pasca, dar mai sanatos:

Sufleu cu branza de vaci

Timp de preparare:

1 h (complexitate medie)

Ingrediente:

6-8 mere, zeama de la o lamiie, coaja rasa de la o lamiie, 6 linguri brinza de vaci, 3 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de nuci macinate, o lingura buna de gris, 2 linguri de unt netopit, sirop de fructe, pesmet, 1/2 pachetel de praf de copt

Mod de preparare:

Se spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama de lamiie sau apa cu putin otet. Separat, se amesteca brinza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamiie rasa pina se obtine o crema spumoasa. Se adauga apoi nucile, grisul si praful de copt stins cu zeama de lamiie. Se pun merele combinate cu albusul batut spuma tare, se omogenizeaza compozitia prin rasturnare, pentru ca albusul sa nu se lase. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra, se pune restul de unt taiat in cuburi mici. Se coace sufleul la foc potrivit.

Se serveste fierbinte, cu sirop din fructe parfumate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor