A venit Pastele, dar, din pacate, tu esti la regim. Chiar daca ai impresia ca nu te poti bucura cum trebuie de aceasta sarbatoare si simti ca iti vor lipsi drobul, friptura sau pasca, afla ca poti prepara alte feluri de mancare similare, cu un gust foarte bun si... foarte sanatoase.
Iata ce iti propunem in locul drobului de miel:

Drob de pui cu ciuperci


Timp de preparare:
40 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 gr ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 gr unt, sare,
piper, 6 oua

Mod de preparare:

Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt).

Apoi, in locul fripturii de miel, incearca sa prepari niste... peste:

Pangasius cu legume

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
5oo g pangasius
morcovi, conopida, cartofi
ceapa
usturoi
2 rosii mici
foaie de dafin
pasta de ardei
pasta de rosii
vegeta
ulei

Mod de preparare:

Morcovii, cartofii si conopida se curata si se spala.

Ceapa se taie solzisori si se caleste impreuna cu rosiile cubulete.

Se adauga apoi legumele taiate , pasta de ardei, foaia de dafin, vegeta si usturoiul pisat, o cana cu apa si se fierb legumele.
Cind sunt aproape fierte se adauga peştele si se fierbe si acesta.
Se potriveste gustul de sare si se serveste fierbinte.

Pestele fierbe foarte repede.

Apoi, iata un desert la fel de bun ca pasca, dar mai sanatos:


Sufleu cu branza de vaci

Timp de preparare:
1 h (complexitate medie)

Ingrediente:

6-8 mere, zeama de la o lamiie, coaja rasa de la o lamiie, 6 linguri brinza de vaci, 3 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de nuci macinate, o lingura buna de gris, 2 linguri de unt netopit, sirop de fructe, pesmet, 1/2 pachetel de praf de copt

Mod de preparare:
Se spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama de lamiie sau apa cu putin otet. Separat, se amesteca brinza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamiie rasa pina se obtine o crema spumoasa. Se adauga apoi nucile, grisul si praful de copt stins cu zeama de lamiie. Se pun merele combinate cu albusul batut spuma tare, se omogenizeaza compozitia prin rasturnare, pentru ca albusul sa nu se lase. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra, se pune restul de unt taiat in cuburi mici. Se coace sufleul la foc potrivit.
Se serveste fierbinte, cu sirop din fructe parfumate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    valentina ionita, 23 aprilie 2009

    In general sufleurile sunt sanatoase si recomandate in diete,fiind pe baza de albusuri spuma.Drobul cu pui si ciuperci sau numai din ciuperci sunt delicioase si merg preparate tot timpul anului.

  • Fara foto

    Simona, 21 aprilie 2009

    Citesc acest articol si am in fata o farfurie cu o felie din drobul facut pentru Sfintele sarbatori de Pasti. Este minunat

  • Fara foto

    Andreea Constantina Manciu, 17 aprilie 2009

    Mi s-a facut o pofta de drob cum nu va inchipuiti.Abia astept sa prepar si eu si mai ales sa mananc!Paste fericit tuturor!