Pentru multi, fara drob nu exista Paste. Si poate pare un fel de mancare complicat, dar adevarul este altul. Nu doar ca drobul e destul de simplu de facut, odata ce ai gasit o reteta buna, dar sunt si foarte multe variante pe care poti sa le incerci!
Pornind de la clasicul drob de miel, pana la cel de linte sau de ciuperci, alegerea e a ta. Noi iti propunem cateva retete. Daca le incerci, nu uita sa ne spui cum a iesit!

Drob de linte
(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre miruna24)

Ingrediente:
-500 g linte,
-2 cartofi,
-2 morcovi,
-1 ceapa,
-5 catei de usturoi,
-2 felii de paine,
-verdeata,
-sare,
-piper,
-100 ml ulei.

Cum procedezi:
Lintea se pune in apa rece pt. 2 ore. Se fierbe apoi in alta apa, cu sare. Apa sa treaca doar cu putin peste linte. Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Cand este aproape rece se pune si painea in acelasi vas, ca sa se inmoaie. Intre timp se fierb morcovii si cartofii in apa cu sre, Se caleste ceapa care a fost tocata marunt in 1/2 cantitate de ulei. Se scurg de apa morcovii si cartofii si se pun peste linte, impreuna cu ceapa, verdeata si sare si pier dupa gust. Se mixeaza totul si se toarna in forma de cozonac unsa cu ulei. Se coace cca 20' in cuptorul peincalzit.

Mentiuni:
Poti proceda la fel inlocuind lintea cu 500g fasole uscata.
Se taie rece si se serveste cu muratura sau salata.
Daca raman bucatele de morcov nemixate lasa-le caci arata f. bine.


Drob din carne tocata de porc sau vita
(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre Beatrice)

Ingrediente:

500 gr carne tocata de care vrei, porc, vita sau combinata... Multa verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde), 3 oua, 3-4 linguri pesmet, o jumate cana de cascaval ras, sare, piper dupa gust.

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie sau cu nitel unt. Deasupra puneti ou batut cu un pic de lapte... Dati la cuptor..


Drob de miel cu branza si alune
(reteta scrisa pe forumul Gustos.ro de catre Sidy)

Ingrediente:
1 kg maruntaie de miel (rinichi, ficat, plamani, splina), 150 g branza de oaie, 100 g pesmet, 10 legaturi ceapa verde, 100 g alune pisate, 4 legaturi marar, 2 ardei, 4 oua crude, 2 oua fierte tari, sare, piper, 5 linguri ulei

Mod de preparare:
Fierbi maruntaiele in apa cu sare timp de 30 de minute, apoi le scoti si le tai marunt. Tai jumatate din cantitatea de ceapa marunt si o calesti in ulei. O amesteci apoi cu tocatura de maruntaie, 2 oua crude, alunele, mararul tocat, sare si piper dupa gusto.

Intr-o tava de chec imbracata cu hartie pergament asezi un strat de tocatura, iar deasupra restul de ceapa tocata, amestecata cu celelalte oua crude, pesmetul, ardeii taiati marunt, branza rasa si ouale fierte taiate cubulete.

Deasupra asezi in strat restul de umplutura si nivelezi. Decorezi drobul cu inele si codite de ceapa verde si acoperi cu hartie pergament si il dai la cuptor pentru 35-40 de minute.


Drob de ciuperci

Ingrediente:
1-1,2 Kg ciuperci
3-4 cepe mari
4 leg pătrumjel
4 leg mărar
200 ml ulei
8 linguri cu vârf griş
7 ouă

Mod de preparare:
Ciupercile se spală si se taie cuburi de 1 cm, se pun în apă clocotită şi se fierb 15 minute, după care se strecoară. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte puţin în ulei. Verdeaţa se taie mărunt. Într-un vas se pun ciupercile strecurate, după ce s-au răcit, ceapa călită, verdeaţa, grişul şi ouăle se amestecă şi se adaugă sare şi piper după gust. Se pune într-o tavă neunsă şi netapetată ( e suficient uleiul în care s-a călit ceapa ) şi se dă la cuptor la foc potrivit 40 – 45 minute. Se scoate se pune deasupra caşcaval ras, eventual după gust se pot pune şi rondele de roşie, şi se mai dă la cuptor 10 minute.

Poftă bună!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Stefanoiu C, 23 decembrie 2014

    Arata foarte bine si deja imi este foarte pofta.

  • Fara foto

    valentina ionita, 23 aprilie 2009

    Dupa parerea drobul trebuie pregatit cu multa verdeata-marar,patrunjel,tarhon verde,ceapa verde,usturoi verde si mai multe oua.

  • Fara foto

    ramona cerasela, 21 aprilie 2009

    La drob, fie el de ciuperci, miel sau organe de porc, folosesc multa ceapa verde si usturoi verde, topite in ulei, si spre sfirsit o lingura buna de pasta de rosii. Oua pun foarte multe sa iasa bine crescut si pufos (galbenusurile se amesteca direct in compozitie, iar albusurile se bat spuma, dupa care se omogenizeaza si ele usor cu pasta pregatita). Reteta clasica de drob de miel presupune coacerea acestuia in prapure, se poate pregati insa si o foaie subtire de placinta care se asterne in tava si se ridica frumos marginile peste umplutura, sau chiar direct in tava unsa si tapetata cu faina.

  • Fara foto

    Monika K, 16 aprilie 2009

    Reteta de drob de ciuperci mi se pare tare interesanta. Pe asta am s-o incerc, seamana cu o fritata.