De Paste, fiecare gospodina vrea sa aiba cele mai frumoase oua colorate. Se face schimb de pareri, de vopsele, de sfaturi din batrani... Anul acesta, speram sa va dam o mana de ajutor prin acest articol, care vizeaza mai multe tactici de vopsire a oualor.
1. Oua marmorate
Pentru a realiza ouale marmorate, avem nevoie de:
oua, foi de ceapa (rosie si alba), fire de iarba, marar si patrunjel, vopsea pentru oua
Instructiuni:
Umeziti ouale, apoi tavaliti-le prin amestecul de plante (ceapa, iarba si verdeata). Apoi, legati oul astfel “preparat” strans intr-un ciorap de nylon si puneti-l la fiert. Dupa ce a fiert aproximativ 10 minute, transferati oul intr-un vas cu vopsea. Dupa ce a prins culoare, despachetati-l si ungeti-l cu untura, pentru luciu.
2. Oua incondeiate
Pentru a incondeia ouale, iata cum trebuie sa procedati. Puneti ouale (neaparat cu coaja alba!) la fiert. Folosind un condei (poate fi si improvizat) inmuiat in ceara de albine fierbinte desenati modele pe ou. Apoi, introduceti ouale in vopsea rosie. Ceara se va topi si pe ou va ramane modelul incondeiat.
3. Oua bicolore
Fierbeti ouale intr-o vopsea de culoare deschisa. Dupa ce se usuca, puneti-le intr-un ciorap legat la varf si scufundati-le de mai multe ori pana la jumatate intr-o vopsea de o culoare diferite.
4. Oua vopsite natural
Iata cum puteti obtine culorile dorite folosind doar plante.
Pentru rosu:
suc de sfecla cruda
coaja de crusin si frunze de soc fierte in apa
coji de ceapa rosie fierte in apa (dupa ce se fierb, trebuie lasate 4-5 ore)
afine, zmeura sau sfecla
Pentru galben:
coji de portocale sau lamai
sofran
coji de ceapa, nuca sau musetel
Pentru verde:
fiertura de urzici sau spanac
Pentru albastru:
flori de viorele fierte
mure
struguri
Voi ce secrete aveti la vopsitul oualor?
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii