De Paste, fiecare gospodina vrea sa aiba cele mai frumoase oua colorate. Se face schimb de pareri, de vopsele, de sfaturi din batrani... Anul acesta, speram sa va dam o mana de ajutor prin acest articol, care vizeaza mai multe tactici de vopsire a oualor.
1. Oua marmorate

Pentru a realiza ouale marmorate, avem nevoie de:
oua, foi de ceapa (rosie si alba), fire de iarba, marar si patrunjel, vopsea pentru oua

Instructiuni:

Umeziti ouale, apoi tavaliti-le prin amestecul de plante (ceapa, iarba si verdeata). Apoi, legati oul astfel “preparat” strans intr-un ciorap de nylon si puneti-l la fiert. Dupa ce a fiert aproximativ 10 minute, transferati oul intr-un vas cu vopsea. Dupa ce a prins culoare, despachetati-l si ungeti-l cu untura, pentru luciu.

2. Oua incondeiate

Pentru a incondeia ouale, iata cum trebuie sa procedati. Puneti ouale (neaparat cu coaja alba!) la fiert. Folosind un condei (poate fi si improvizat) inmuiat in ceara de albine fierbinte desenati modele pe ou. Apoi, introduceti ouale in vopsea rosie. Ceara se va topi si pe ou va ramane modelul incondeiat.

3. Oua bicolore

Fierbeti ouale intr-o vopsea de culoare deschisa. Dupa ce se usuca, puneti-le intr-un ciorap legat la varf si scufundati-le de mai multe ori pana la jumatate intr-o vopsea de o culoare diferite.

4. Oua vopsite natural

Iata cum puteti obtine culorile dorite folosind doar plante.

Pentru rosu:
suc de sfecla cruda
coaja de crusin si frunze de soc fierte in apa
coji de ceapa rosie fierte in apa (dupa ce se fierb, trebuie lasate 4-5 ore)
afine, zmeura sau sfecla

Pentru galben:
coji de portocale sau lamai
sofran
coji de ceapa, nuca sau musetel

Pentru verde:
fiertura de urzici sau spanac

Pentru albastru:
flori de viorele fierte
mure
struguri

Voi ce secrete aveti la vopsitul oualor?

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dorian, 09 aprilie 2015

    Incercati cu boia de ardei!

  • Fara foto

    Calciu Spataru Gina, 16 aprilie 2014

    Eu de ani de zile fac oua eco. Pun pe oul nefiert frunza frumoasa ( mie imi place de trandafir, patrunjel, leustean, papadie) si leg oul in ciorap de matase. Fierb astfel in tuci cu foi de ceapa ( pe care le strang din iarna chiar), apa, otet si sare. Ouale le pun de la inceput, imediat ce apa se incalzeste si le fierb ca sa fie tari. Le scot, le sterg cu grasime, sunt f.frumoase. Culoarea poate fi de la bordo spre maroniu, functie de foi, dar in timp capatati experienta. La urma zeama o strecor si o pastrez in sticla deplastic pana la INALTARE, cand fac oua mai putine. Sa va fie de folos !

  • Fara foto

    Atena Pop, 15 aprilie 2014

    Eu de ani de zile fac oua eco. Pun pe oul nefiert frunza frumoasa ( mie imi place de trandafir, patrunjel, leustean, papadie) si leg oul in ciorap de matase. Fierb astfel in tuci cu foi de ceapa ( pe care le strang din iarna chiar), apa, otet si sare. Ouale le pun de la inceput, imediat ce apa se incalzeste si le fierb ca sa fie tari. Le scot, le sterg cu grasime, sunt f.frumoase. Culoarea poate fi de la bordo spre maroniu, functie de foi, dar in timp capatati experienta. La urma zeama o strecor si o pastrez in sticla deplastic pana la INALTARE, cand fac oua mai putine. Sa va fie de folos !

  • Fara foto

    Lica Macinca, 15 aprilie 2014

    Ouale vopsite natural in rosu si verde nu ies nici daca le fierbeti pina la adinci batraneti.Am incercat si nu merge.Doar in coji de ceapa ies bine,dar au o nuanta spre maroniu.Cu cit le lasati mai mult in cratita,cu atit vor fi mai inchise la culoare.

  • Fara foto

    Cornelia-Dana Stefan, 15 aprilie 2014

    Eu de ani de zile fac oua eco. Pun pe oul nefiert frunza frumoasa ( mie imi place de trandafir, patrunjel, leustean, papadie) si leg oul in ciorap de matase. Fierb astfel in tuci cu foi de ceapa ( pe care le strang din iarna chiar), apa, otet si sare. Ouale le pun de la inceput, imediat ce apa se incalzeste si le fierb ca sa fie tari. Le scot, le sterg cu grasime, sunt f.frumoase. Culoarea poate fi de la bordo spre maroniu, functie de foi, dar in timp capatati experienta. La urma zeama o strecor si o pastrez in sticla deplastic pana la INALTARE, cand fac oua mai putine. Sa va fie de folos !

  • Fara foto

    IATAN ANAMARIA, 15 aprilie 2014

    o intrebare, ce pot sa fac sa nu mai zgarii ouale cand le colorez....,.e de la vopsea sau de la lingura de plastic? va multumesc!

  • Fara foto

    Muraru Ana, 27 martie 2014

    OUA MARMORATE. Se fierb ouale /programati timpul dupa dorinta fiecaruia/ . intre timp taiati coli de hartie creponata/de la librarie/ pentru a inveli cat mai bine ouale. . intr-o farfurie plata puneti otet /nu prea mult, repetand operatia cand e nevoie/ . Se ia un ou fiert, se pune hartia in farfuria cu otet, sa se umezeasca, se inveleste oul in hartie, se pune intr-un cosulet. se procedeaza astfel cu toate ouale;. se lasa sa se usuce in hartie. Se dezvelesc, se sterg cu un servetel de hartie imbibat cu putin ulei, se aseaza in cosul in care am pus "iarba" /hartie verde creponata, taiata "fideluta'. P.S. ouale pot fi invelite in hartie de oricare culoare sau in 2-3 culori la acelasi ou... spor la lucru.......

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 05 mai 2013

    Eu folosesc doar coji de ceapa alba, fierb ouale impreuna cu cojile de ceapa (trebuie intoarse din cand in cand sa nu se lipeasca cojile de ceapa de ele ca raman cu pete). Ies niste minunatii de oua si cel mai important fara chimicale :)

  • Fara foto

    sandavo (Bucatar) , 02 mai 2013

    Mai bine corectai "oualelilor" , ca sa nu ratezi vreun articol... Multumim site-ului pentru sfaturile gospodaresti!!

  • Fara foto

    adrian, 22 aprilie 2009

    Oualelor, nu "oualor"!

  • Fara foto

    valentina ionita, 21 aprilie 2009

    Eu vopsesc ouale cu frunze de ceapa rosie,ceapa alba si multa sfecla rosie.

  • Fara foto

    maria elena, 17 aprilie 2009

    Pentru un vopsit natural se poate folosi fiertura de sfecla, sau de varza rosie