Nigella Lawson, cunoscuta realizatoare de emisiuni culinare şi autoarea a numeroase cărţi despre dietă, susţine că pregăteşte acest tort minunat în fiecare an de Paşte.

E simplu de făcut şi cu un efect garantat asupra musafirilor.

Ingrediente 
Pentru blat:
250 gr ciocolată neagră, tocată
125 gr unt la temperatura camerei
6 oua – 2 întregi, 4 cu gălbenuşurile separate de albuş
175 gr zahăr
o linguriţă esenţă vanilie
 
Pentru cremă:
125 gr ciocolată neagră, tocată
250 ml smântână pentru frişcă
o linguriţă extract de vanilie
mini ouă de ciocolată, pentru decor
 
Mod de preparare:
1. Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade.
 
2. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se pune hârtie de copt.
 
3. Untul şi 250 gr de ciocolată se topesc pe foc mic şi se lasă la răcit.
 
4. Se bat bine cele 4 albuşuri şi se adaugă treptat 100 gr de zahăr. 
 
5. Într-un vas separat se bat cele două ouă întregi şi cele patru gălbenuşuri împreună cu 75 gr de zahăr şi extractul de vanilie. Se adaugă uşor şi ciocolata topită. În continuare se adaugă şi cele patru albuşuri bătute, treptat, cam în trei trepte.
 
6. Compoziţia se toarnă în vasul de copt şi se dă la cuptor 35 – 40 de minute  sau până când blatul e crescut şi crăpat uşor. Se lasă la răcit în vas. Centrul blatului se va scufunda pentru că avem nevoie de un tort cu un crater în mijloc. :)
 
7. Când e răcit, se scoate pe o farfurie. Nu contează dacă se desprind bucăţele din el. Le puteţi pune la loc uşor, fără să vă pese prea mult de aspect.
 
8. Pentru cremă: se topeşte ciocolata şi se lasă la răcit. Smântâna se bate bine, se adaugă vanilia şi ciocolata topită. Se umple craterul tortului, iar deasupra se presară ouă de ciocolată.

Cum vi se pare?

Sursă reţetă.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Oterman Mihaela Virginia, 23 mai 2014

    ciocolata, zahar, unt, oua, fara faina... nu se poate numi tort... poate "dulce rapid", "omleta cu ciocolata"... nu este mai simplu si mai sanatos sa servesti ca desert doar ciocolata, daca nu vrei sa prepari un tort normal ???

  • Fara foto

    Sorin Coserea, 05 mai 2014

    blatul este foarte gustos, umed, nu trebuie insiropat; am facut crema cu ciocolata alba si putina menta, foarte apreciat de prietenii de la masa

  • Fara foto

    kok miori, 20 aprilie 2014

    pare minunat mai ales ca e fara faina

  • Fara foto

    Pisleag George, 20 aprilie 2014

    un Fleac! Al meu e mai frumos si valoreaza mai multi bani si nici macar nu sunt vedeta. https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10247323_10202743540528284_5452543257022479050_n.jpg

  • Fara foto

    Viorica Ilut, 20 aprilie 2014

    super

  • Fara foto

    Myhay_Myhaela, 16 aprilie 2014

    fffffffffffffffffff bune si aratoase o sa le pregatesc si eu acum de pasti,

  • Fara foto

    Luiza-Claudia Stancu, 13 aprilie 2014

    a iesit un deliciu foarte buna

  • Fara foto

    Maria Elena Burdulea, 27 martie 2014

    Un deliciu pt Sarbatorile Pascale!

  • Fara foto

    SaltnSasha, 27 martie 2014

    Arata foarte bine!

  • Fara foto

    Stela Cristea, 13 iunie 2013

    Foarte interesant :)

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2013

    Super !!!

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2013

    Si eu l-am facut dar pentru crema am folosit ciocolata alba ca si in fotografie;delicios!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2013

    O minunatie...

  • Fara foto

    Schumiholic (Bucatar) , 27 aprilie 2013

    L-am facut astazi. S-a comportat exact cum spune in reteta, a crescut la copt si apoi a crapat si s-a format craterul. E foarte bun, foarte pufos si usor de facut.

  • Fara foto

    yoko (Bucatar sef) , 25 aprilie 2013

    dar faina nu se pune deloc?