Pastele este o sarbatoare importanta pentru multe popoare, fiecare avand insa propriile ritualuri de celebrare a acestuia. In timp ce romanii mananca pasca si ciocnesc oua rosii, in America se pleaca la vanatoare de oua, iar in Franta se mananca omleta.
 
Iata si alte obiceiuri culinare de Paste din jurul lumii:
 
1. Grecia
 
In Grecia, tsoureki este painea traditionala de Paste, nelipsita de pe mesele grecilor. Painicile sunt impletite si asezonate cu aroma de portocale si Mahlab, un condiment obtinut din samburi de cirese. Grecii au, de asemenea, traditia oualor rosii, ce sunt vopsite traditional cu foi de ceapa. Tot aici se consuma si traditionala friptura de miel. Dupa miezul noptii, in Grecia se consuma mayeritsa, o supa pregatite din organe.
 
2. Germania
 
In Germania, Pastele este privit ca o afacere si este cea mai importanta data din calendarul crestin. In joia de dinainte de Paste, are loc Joia Verde, cand germanii consuma doar alimente ecologice. Si in Germania exista traditia fripturii de miel, ce simbolizeaza inocenta, alaturi de care se mai serveste si Bunter Osterkuchen, un tort foarte colorat, decorat cu oua dulci.
 
3. America
 
In America, friptura de miel a fost detronata de sunca sau carnea de porc afumata, acestea fiind felurile principale de mancare de pe masa de Paste a americanilor. Tot aici are loc si cursa de cautat oua vopsite, in care adultii ascund oua pentru a fi gasite de cei mici.

4. Franta
 
Pe mesele francezilor exista friptura aromata de miel si multe dulciuri cu ciocolata. O traditia cel putin ciudata are loc in orasul Bessières, din sudul Frantei, unde se pregateste de Paste o omleta uriasa din peste 4000 de oua. Se spune ca traditia s-a pastrat inca de pe vremea cand Napoleon le-a cerut localnicilor sa pregateasca omleta pentru soldatii din armata sa.

5. Anglia
 
In Anglia masa Paste nu ar fi completa fara hot cross buns, niste chifle dulci condimentate cu stafide, scortisoara si portocale. Acestea au inscriptionate o cruce, ce simbolizeaza momentul crucificarii lui Hristos.
 
6. Italia  
 
In Italia, nu lipseste de pe masa de paste colomba pasquale, un fel de cozonac ce se pregateste in forma de porumbel dar nici pane di Pasqua, o paine sarata, umpluta cu prosciutto, verdeturi si oua fierte tari.
 
7. Spania
 
In Spania, persoanele care vor sa se rasfete putin dupa post, savureaza hornazo, un fel de paine umpluta cu carnati, bacon si oua fierte. Se mananca, de obicei, la finalul postului. Ca desert, se mananca torrijas, un fel de friganele date prin oua, miere si scortisoara.

8. Rusia si Ucraina
 
Rusia si Ucraina sunt recunoscute pentru cele mai frumos incondeiate oua de Paste din lume. In Ucraina, aceasta arta poarta denumirea de pysanky, aici aparand pentru prima data ouale astfel decorate. In plus, mancarea este delicioasa! 
 
Kulich este o paine ruseasca de Paste cu oua, unt, fructe si nuci, acoperita cu glazura si avand inscriptionat de cele mai multe ori mesajul "Hristos a inviat!". Paskha este un fel de cheesecake de culoare alba ce realizata sub forma unei piramide, ce simbolizeaza puritatea lui Iisus.

Sursa articol: www.foodnetwork.ca
 
 

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Casandra Livia, 07 aprilie 2015

    Interesant!

  • Fara foto

    Margareta Georgescu, 07 aprilie 2015

    interesant de stiut.

  • Fara foto

    Daniela Bernard, 05 aprilie 2015

    Si uite asa invatam lucruri noi!

  • Fara foto

    Juliana Juliana Vigh, 05 aprilie 2015

    Si despre celelalte popoare nu stim nimic?

  • Fara foto

    Atena Pop, 04 aprilie 2015

    Multumesc!

  • Fara foto

    Maria Iancu, 02 aprilie 2015

    Foarte interesante aceste stiri !