Anul acesta, cu totii incercam sa facem reduceri in buget, mai ales cand vine vorba de zile costisitoare, cum sunt cele ale Sarbatorilor de Paste. De obicei avem multi invitati si, dorind sa-i impresionam, cheltuim foarte mult pentru masa festiva de Paste. Totusi, daca sunteti atenti, puteti face reduceri semnificative de preturi ajustand meniul pentru un buget mai redus. Iar invitatii nici nu-si vor da seama!
- Profita de reducerile din magazine! In perioada Pastelui, toti producatorii se inghesuie sa faca cat mai multe reduceri, mai ales pentru produsele de Paste. Hotaraste tu ce produse faci in casa si ce cumperi si cum iesi mai ieftin.
- Nu exagera cu bauturile! Pentru ca Pastele este o sarbatoare mai religioasa si de familie, nu trebuie sa investesti in tot felul de bauturi sofisticate. Un pahar de tarie la inceput, apoi putin vin la friptura e de ajuns. Completeaza cu sucuri naturale si apa plata si te vei simti si mai bine.
- Limiteaza-ti meniul la cateva feluri de mancare. In Romania, in special, obiceiul e sa “umplem” masa cu tot felul de preparate. Adevarul e, insa, ca la sfarsit ramanem cu foarte multa mancare. Asa ca, anul aceasta, alege doar doua aperitive, doua feluri principale si un desert. Vei salva foarte multi bani asa.
- Daca tot a venit vorba despre desert, stim ca de Paste dorim sa ne facem toate poftele si sa preparam si pasca, si cozonac, si tort, si... de toate. Totusi, la sfarsitul unei mese bogate, o felie de pasca e tot ce vei mai putea manca. Asa ca rezuma-te la un singur fel si nimeni nu va simti lipsa altor delicatese.
- Cu totii coloram oua de Paste, dar, de asemenea, cu totii avem tendinta sa coloram extrem de multe oua, care ajung fie sa se strice, fie sa cauzeze probleme cu digestia, pentru ca ne incapatanam sa le mancam pe toate in cateva zile. De fapt, nu e indicat sa consumi mai mult de un ou pe zi si chiar si asa e destul de mult. Numara cati invitati ai si coloreaza un numar dublu de oua. Va fi de ajuns.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii