Andivele au fost descoperite accidental in Belgia (Schaerbeek) pe la 1830. Sunt frunze de culoare alb galbuie cu un gust placut, putin amarui. La noi au fost cunoscute si adoptate ceva mai tarziu, dar inca putina lume le foloseste in bucatarie.

Ingrediente:

2 andive,

o lingura de mustar de Dijon,

o lingurita de miere,

50 gr gorgonzola,

10 ml otet balsamic,

sare si piper.

 

Preparare:

Se iau andivele si se desfac frunza cu frunza. Se intind frunzele de la o andiva concentric pe o farfurie, iar restul se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mustarul de Dijon cu mierea, sarea si piperul pana ce obtinem o pasta vascoasa. Se adauga andivele tocate marunt. Branza gorgonzola se sfarama buca tele mici pe o farfurioara. Tot dressingul obtinut se pune pe mijlocul farfuriei pe care am intins frunzele de andiva. Deasupra se presara branza si cateva picaturi de otet balsamic. Se consuma luand cu mana cate o frunza de andiva si intingand-o in dressing!

 

Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Asa le pregatesc si eu :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Voi incerca aceasta reteta ,imi plac foarte mult andivele .

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi plac andivele. Cred ca si aceasta reteta mi-ar place. O voi incerca

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

    O minunatie.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    Bun.

  • carmenela

    carmenela (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    O reteta mult mai simpla este salata de andive cu sos vinegreta. Dintr-o lingura de mustar faceti o maioneza mai lunga cu ulei si mult otet, taiati andivele fisii de circa 4/5 mm si amestecati bine cu sosul obtinut.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    O salata deliciosa.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Foarte buna salata de andive cu sos. Felicitari pentru reteta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    Andivele sunt delicioase iar reteta prezentata este super delicioasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    Andivele sunt sanatoase si gustoase, iar reteta prezentata este grozava.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Sunt bune si andivele, dar personal nu mananc prea des.