Salata de andive cu dressing din mustar Dijon, miere si gorgonzola

Andivele au fost descoperite accidental in Belgia (Schaerbeek) pe la 1830. Sunt frunze de culoare alb galbuie cu un gust placut, putin amarui. La noi au fost cunoscute si adoptate ceva mai tarziu, dar inca putina lume le foloseste in bucatarie.

Salata de andive cu dressing din mustar Dijon, miere si gorgonzola

Ingrediente:

2 andive,

o lingura de mustar de Dijon,

o lingurita de miere,

50 gr gorgonzola,

10 ml otet balsamic,

sare si piper.

 

Preparare:

Se iau andivele si se desfac frunza cu frunza. Se intind frunzele de la o andiva concentric pe o farfurie, iar restul se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mustarul de Dijon cu mierea, sarea si piperul pana ce obtinem o pasta vascoasa. Se adauga andivele tocate marunt. Branza gorgonzola se sfarama buca tele mici pe o farfurioara. Tot dressingul obtinut se pune pe mijlocul farfuriei pe care am intins frunzele de andiva. Deasupra se presara branza si cateva picaturi de otet balsamic. Se consuma luand cu mana cate o frunza de andiva si intingand-o in dressing!

 

Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura