Andivele au fost descoperite accidental in Belgia (Schaerbeek) pe la 1830. Sunt frunze de culoare alb galbuie cu un gust placut, putin amarui. La noi au fost cunoscute si adoptate ceva mai tarziu, dar inca putina lume le foloseste in bucatarie.
Ingrediente:
2 andive,
o lingura de mustar de Dijon,
o lingurita de miere,
50 gr gorgonzola,
10 ml otet balsamic,
sare si piper.
Preparare:
Se iau andivele si se desfac frunza cu frunza. Se intind frunzele de la o andiva concentric pe o farfurie, iar restul se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mustarul de Dijon cu mierea, sarea si piperul pana ce obtinem o pasta vascoasa. Se adauga andivele tocate marunt. Branza gorgonzola se sfarama buca tele mici pe o farfurioara. Tot dressingul obtinut se pune pe mijlocul farfuriei pe care am intins frunzele de andiva. Deasupra se presara branza si cateva picaturi de otet balsamic. Se consuma luand cu mana cate o frunza de andiva si intingand-o in dressing!
Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii