Meriti o cura cu ciocolata

Pentru ca are un efect anti-depresiv si diminueaza colesterolul, ciocolata (in special cea neagra, cu 85% cacao) este un rasfat benefic pentru organismul omenesc. In primul rand te scapa de stress si iti da o stare de bine.

Meriti o cura cu ciocolata

(un articol de dicarmencitta1957)

Ciocolata neagra contine 112 mg de magneziu la 100 gr, iar cea cu lapte - 60 gr la 100 gr. Acest mineral este foarte eficient in lupta cu anxietatea si stresul, reducand acumularea cortizonului plasmatic din sange. Diverse studii au aratat ca o alimentatie bogata in magneziu reduce riscul apritiei infarctului miocardic, scade presiunea arteriala si diminueaza probabilitatea de a suferi de diabet de tip 2. Magneziul previne si incetineste evolutia osteoporozei.

In cazul femeilor la menopauza, ciocolata neagra reduce colesterolul. Cacaua pe care o contine ciocolata neagra protejeaza organsimul impotriva colesterolului - ea contine flavonoide, componente ce au proprietati antioxidante si care diminueaza concentratia acestuia, favorizand producerea colesterolului bun in organismul nostru.

Vitamina B3 aflata in ciocolata neagra reduce si ea depunerea colesterolului pe peretii arterelor. Ciocolata neagra este un excelent antioxidant care impiedica sau neutralizeaza radicalii liberi, responsabili de oxidare. Capacitatea antioxidanta pe care o are cacaua este de 4-5 ori mai mare decat cea a ceaiului negru si de 2-3 ori mai ridicata fata de cea a vinului si a ceaiului verde.

Ciocolata neagra scade tensiunea arteriala. Doua cuburi de ciocolata neagra consumate zilnic scad tensiunea arteriala. Ciocolata reduce cu 3 puncte tensiunea sistolica (prima cifra) si cu 2 puncte pe cea diastolica (a doua cifra). De exemplu, o tensiune de 140/90 (14 cu 9, in limbaj curent) va scadea la 137/88 daca vom consuma zilnic doua tablete de ciocolata neagra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine