Pentru ca are un efect anti-depresiv si diminueaza colesterolul, ciocolata (in special cea neagra, cu 85% cacao) este un rasfat benefic pentru organismul omenesc. In primul rand te scapa de stress si iti da o stare de bine.
(un articol de dicarmencitta1957)

Ciocolata neagra contine 112 mg de magneziu la 100 gr, iar cea cu lapte - 60 gr la 100 gr. Acest mineral este foarte eficient in lupta cu anxietatea si stresul, reducand acumularea cortizonului plasmatic din sange. Diverse studii au aratat ca o alimentatie bogata in magneziu reduce riscul apritiei infarctului miocardic, scade presiunea arteriala si diminueaza probabilitatea de a suferi de diabet de tip 2. Magneziul previne si incetineste evolutia osteoporozei.

In cazul femeilor la menopauza, ciocolata neagra reduce colesterolul. Cacaua pe care o contine ciocolata neagra protejeaza organsimul impotriva colesterolului - ea contine flavonoide, componente ce au proprietati antioxidante si care diminueaza concentratia acestuia, favorizand producerea colesterolului bun in organismul nostru.

Vitamina B3 aflata in ciocolata neagra reduce si ea depunerea colesterolului pe peretii arterelor. Ciocolata neagra este un excelent antioxidant care impiedica sau neutralizeaza radicalii liberi, responsabili de oxidare. Capacitatea antioxidanta pe care o are cacaua este de 4-5 ori mai mare decat cea a ceaiului negru si de 2-3 ori mai ridicata fata de cea a vinului si a ceaiului verde.

Ciocolata neagra scade tensiunea arteriala. Doua cuburi de ciocolata neagra consumate zilnic scad tensiunea arteriala. Ciocolata reduce cu 3 puncte tensiunea sistolica (prima cifra) si cu 2 puncte pe cea diastolica (a doua cifra). De exemplu, o tensiune de 140/90 (14 cu 9, in limbaj curent) va scadea la 137/88 daca vom consuma zilnic doua tablete de ciocolata neagra.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Cely, 07 decembrie 2009

    Foarte interesant articolul. Bun ca ciocolata. Felicitari!

  • Fara foto

    lia, 27 noiembrie 2009

    Felicitari pentru acest articol.

  • Fara foto

    dicarmencitta1957, 26 noiembrie 2009

    Intr-adevar ciocolata amaruie este buna, cea cu o concentratie marita de cacao.

  • Fara foto

    Ramona, 15 octombrie 2009

    Imi place ciocolata in orice combinatie! Neagra, alba, cu crema, sau fara, doar ciocolata sa fie. Favorita mea este cea cu alune si stafide.

  • Fara foto

    costy1969, 11 octombrie 2009

    Foarte interesant articol, eu prepar o bautura pentru scaderea colesterolului din scortisoara, cacao, sirop de artar si ceai verde, vad ca da rezultate.

  • Fara foto

    geta, 13 septembrie 2009

    Este foarte buna pudra de cacao facuta ca si cafeaua - oparita cu apa si indulcita cu miere este ca o ciocolata calda.

  • Fara foto

    irina, 12 septembrie 2009

    Ador ciocolata neagra, cea mai buna este lindt, apoi heidi este pe masura. Iar iarna e foarte buna cea cu portocala.

  • Fara foto

    Ana-Maria, 29 august 2009

    Da ! Ciocolata MENAJ este foarte buna si este si de post .

  • Fara foto

    ralyly, 28 august 2009

    Adevarat cicolata cu peste 80 % cacao este foarte buna pentru organism. Dar..... atentie! Cea care in compozitia ei nu contine lapte. Ciocolata amaruie este ideala.

  • Fara foto

    Natalia, 28 august 2009

    Unde se gaseste ciocolata neagra? In marile magazine?? Eu sunt mancatoare de ciocolata dar, nu stiu cea neagra care este? Cumva cea de menaj???

  • Fara foto

    valentina ionita, 26 august 2009

    Un articol interesant si bine structurat...Intr-adevar ciocolata neagra este cea mai sanatoasa...

  • Fara foto

    zana b., 24 august 2009

    Felicitari!Intr-adevar si ciocolata este buna ptr. sanatate,dar cu moderatie.Si eu mananc ciocolata,tablete sau bomboane ,dar cu prudenta. Ciocolata amaruie imi place mai putin.