“Dupa cateva retete invatate de la mama, bunica sau vecina suntem pregatiti sa facem adevarate minuni in bucatarie si sa satisfacem cele mai exigente gusturi culinare. Va rog insa ca, atunci cand preparati muschi de vita, oricum ar fi el, sa nu-l bateti, sa nu-l taiati subtire si sa nu-l lasati prea mult pe gratar. Secretul gustului desavarsit este pastrarea proprietatilor carnii.”
Reteta bucatarului: “Muschi de vita tavalit in ierburi aromate”
Ingrediente:
• 250 g muschi de vita
• oregano, menta, busuioc, rozmarin (toate uscate)
• o ceasca de ulei de masline
• sare si piper
Preparare:
Muschiul de vita se fezandeaza intr-un amestec de vin rosu, ulei de masline si ierburi aromate timp de 4-5 ore. Intr-un recipient se amesteca ierburile aromate cu putin ulei de masline. Carnea se unge cu putin ulei aromat, iar apoi se tavaleste prin ierburile uscate. Se incinge bine gratarul si se pune pe el muschiul de vita. Se lasa cam 30 de secunde pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie si poate fi servit cu cartofi taranesti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii