Venim de la cumparaturi incarcati cu produse. Le sortam, le punem in frigider si pe unele nu le folosim mult timp. Totusi, anumite alimente au o data limita pana la care pot fi tinute chiar si la rece si ar fi bine sa tinem cont de asta!
Iata o lista cu alimente si durata maxima cat pot fi tinute in frigider:
Carne:
Carne tocata nepreparata: 1-2 zile
Carne cruda pentru friptura: 1-2 zile
Sunca afumata: 1 saptamana
Ficat, inima sau rinichi: 1-2 zile
Fripturi preparate: 2-3 zile
Bacon: 2 saptamani, daca pachetul nu e deschis. 5-7 zile daca e deschis.
Peste si fructe de mare:
Peste gatit: 3-4 zile
Peste proaspat: 1-2 zile
Somon afumat: 1-2 zile
Salate de peste: 1 zi
Ciorbe de peste: 1-2 zile
Creveti proaspeti: 1 zi
Crabi: 2 zile
Scoici: 2 zile
Carne de pasare:
Pui congelat: 2 zile dupa decongelare
Pui proaspat: 1-2 zile
Pui gatit: 2-3 zile
Rata: 2 zile
Salata de pui: 1 zi
Lactate:
Lapte: 1 saptamana
Smantana: 2 saptamani
Lapte condensat: 1 saptamana
Iaurt: 7-10 zile
Crème pentru prajituri: 5-6 zile
Branza: 1 luna
Branza ricotta, feta: 1 saptamana
Crème de branza: 1 luna
Fructe:
Struguri: 3-5 zile
Piersici, caise, pere, avocado, nectarine, prune: 3-5 zile
Pepene: 1 saptamana
Mere: 1 luna
Citrice: 2 saptamani
Fructe de padure, cirese: 1-2 zile
Ananas: 1 saptamana intreg, 2-3 zile taiat
Legume:
Varza de Bruxelles, broccoli: 3-5 zile
Varza, morcovi, ridichi, telina: 1-2 zile
Salata verde: 5-7 zile
Spanac: 3-5 zile
Asparagus: 1-2 zile
Ardei gras, castravete: 1 saptamana
Rosii: 1-2 zile
Conopida, vinete: 1 saptamana
Porumb: 1-2 zile
Ciuperci: 1-2 zile
Fasole: 3-5 zile
Rubarba: 3-5 zile
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu