Venim de la cumparaturi incarcati cu produse. Le sortam, le punem in frigider si pe unele nu le folosim mult timp. Totusi, anumite alimente au o data limita pana la care pot fi tinute chiar si la rece si ar fi bine sa tinem cont de asta!

Iata o lista cu alimente si durata maxima cat pot fi tinute in frigider:

Carne:

 

Carne tocata nepreparata: 1-2 zile

Carne cruda pentru friptura: 1-2 zile

Sunca afumata: 1 saptamana

Ficat, inima sau rinichi: 1-2 zile

Fripturi preparate: 2-3 zile

Bacon: 2 saptamani, daca pachetul nu e deschis. 5-7 zile daca e deschis.

 

Peste si fructe de mare:

 

Peste gatit: 3-4 zile

Peste proaspat: 1-2 zile

Somon afumat: 1-2 zile

Salate de peste: 1 zi

Ciorbe de peste: 1-2 zile

Creveti proaspeti: 1 zi

Crabi: 2 zile

Scoici: 2 zile

 

Carne de pasare:

 

Pui congelat: 2 zile dupa decongelare

Pui proaspat: 1-2 zile

Pui gatit: 2-3 zile

Rata: 2 zile

Salata de pui: 1 zi

 

Lactate:

 

Lapte: 1 saptamana

Smantana: 2 saptamani

Lapte condensat: 1 saptamana

Iaurt: 7-10 zile

 

Crème pentru prajituri: 5-6 zile

 

Branza: 1 luna

Branza ricotta, feta: 1 saptamana

Crème de branza: 1 luna

 

Fructe:

 

Struguri: 3-5 zile

Piersici, caise, pere, avocado, nectarine, prune: 3-5 zile

Pepene: 1 saptamana

Mere: 1 luna

Citrice: 2 saptamani

Fructe de padure, cirese: 1-2 zile

Ananas: 1 saptamana intreg, 2-3 zile taiat

 

Legume:

 

Varza de Bruxelles, broccoli: 3-5 zile

Varza, morcovi, ridichi, telina: 1-2 zile

Salata verde: 5-7 zile

Spanac: 3-5 zile

Asparagus: 1-2 zile

Ardei gras, castravete: 1 saptamana

Rosii: 1-2 zile

Conopida, vinete: 1 saptamana

Porumb: 1-2 zile

Ciuperci: 1-2 zile

Fasole: 3-5 zile

Rubarba: 3-5 zile

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Un articol foarte util, multumim!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Sfaturile sunt foarte utile pentru toti .

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Bine de stiut.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Interesant articolul.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Interesant articolul, doar ca la unele articole ati pus mai putine zile desi se pare ca putem sa le tinem mai mult in frigider, iar la altele care ar trebui sa le tinem mai putine zile in frigider, ati adaugat mai multe zile, exact invers. Spanacul pot sa-l tin 5 zile in frigider, dupa cum spuneti dumneavoastra, iar rosiile doar doua zile, eu cred ca este chiar invers.

  • Fara foto

    Ada, 16 noiembrie 2009

    Interesant! Sunt de acord cu termenele pentru carne si lactate, unele chiar putin "lejere". In schimb, termenele pentru fructe si legume sunt cam exagerate, merele si pepenele, doar pentru exemplificare. Ma gandesc ca morala e ca alimentele se altereaza, chiar si tinute la frigider. Uneori mai trecem cu vederea.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Foarte interesant articolul,iar sfaturile sunt binevenite...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Unele produse in stare proaspata nu tin f. mult timp nici la rece,in frigider.De aceea daca le cumparam trebuie sa le si folosim intr-o perioada de timp cat mai scurta. E bine de scris undeva aceasta lista.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    ca sa nu mai vorbim de cele pe care le cumparam deja expirate,cu etichetele schimbate....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Foarte interesant acest articol...