Marti, 24 noiembrie, la Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti)  are loc de la ora 16.00 o intalnire cu aristocratia vechiului Bucuresti. Dupa 75 de ani, cea mai interesanta carte de bucate a Romaniei interbelice va fi lansata din nou.

"1501 feluri de mancari”, a lui Constantin Bacalbasa, este o carte de bucate completa, oferind exemple ale unei bucatarii unice care reuseste sa asimileze influentele locale sau culturale, dar isi pastreaza originalitatea. Cartea este ingrijita si adnotata de Simona Lazar – editor al Jurnalului de bucatarie – si este tiparita astazi sub auspiciile Editurii Cartex.

In prefata sa, Constantin Bacalbasa spunea: “O carte de bucatarie nu este numai un indicator al sosurilor si un catehism al lacomiei, o, nu, ea este ceva mai mult si este ceva mai bun: este o evanghelie… fiziologica”.

Culegerea de retete, ,,1501 feluri de mancari”, “este ceva mai mult si ceva mai bun”, este o altfel de monografie a epocii sale, care ne arata astazi moravurile si naravurile vremii din punct de vedere al artei culinare.

Puteti citi mai multe detalii despre lansare si despre carte pe blogul Gustos, Dictatura Gastronomica.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Aveti votul meu pt articol...Felicitari!!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Felicitari pentru articol !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Felicitari pentru articol !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Felicitari pentru articol !

  • Fara foto

    paul, 03 decembrie 2009

    Am gasit cartea la Targul Gaudeamus. Am avut surpriza sa gasesc in ea exact ceea ce cautam ca sa inteleg epoca interbelica. Lucrez la un restaurant din Ploiesti si as vrea sa fac un meniu gen Republica din Ploiesti care sa atraga lumea. De aceea cartea m-a ajutat foarte mult e exceptionala. Felicitari autorilor!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Felicitari! Foarte interesant articolul.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Interesanta cartea, poate va ajunge si in alte orase nu numai la Bucuresti. Cartea mea preferata de bucate este cea a lui Sanda Marin.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Foarte bun acest articol, felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    O lansare de carte care nu trebuie ratata. Mare pacat ca nu sunt din Bucuresti.