Marti, 24 noiembrie, la Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti) are loc de la ora 16.00 o intalnire cu aristocratia vechiului Bucuresti. Dupa 75 de ani, cea mai interesanta carte de bucate a Romaniei interbelice va fi lansata din nou.
"1501 feluri de mancari”, a lui Constantin Bacalbasa, este o carte de bucate completa, oferind exemple ale unei bucatarii unice care reuseste sa asimileze influentele locale sau culturale, dar isi pastreaza originalitatea. Cartea este ingrijita si adnotata de Simona Lazar – editor al Jurnalului de bucatarie – si este tiparita astazi sub auspiciile Editurii Cartex.
In prefata sa, Constantin Bacalbasa spunea: “O carte de bucatarie nu este numai un indicator al sosurilor si un catehism al lacomiei, o, nu, ea este ceva mai mult si este ceva mai bun: este o evanghelie… fiziologica”.
Culegerea de retete, ,,1501 feluri de mancari”, “este ceva mai mult si ceva mai bun”, este o altfel de monografie a epocii sale, care ne arata astazi moravurile si naravurile vremii din punct de vedere al artei culinare.
Puteti citi mai multe detalii despre lansare si despre carte pe blogul Gustos, Dictatura Gastronomica.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii