Retete de "mancari" din perioada interbelica

Marti, 24 noiembrie, la Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti)  are loc de la ora 16.00 o intalnire cu aristocratia vechiului Bucuresti. Dupa 75 de ani, cea mai interesanta carte de bucate a Romaniei interbelice va fi lansata din nou.

Retete de "mancari" din perioada interbelica

"1501 feluri de mancari”, a lui Constantin Bacalbasa, este o carte de bucate completa, oferind exemple ale unei bucatarii unice care reuseste sa asimileze influentele locale sau culturale, dar isi pastreaza originalitatea. Cartea este ingrijita si adnotata de Simona Lazar – editor al Jurnalului de bucatarie – si este tiparita astazi sub auspiciile Editurii Cartex.

In prefata sa, Constantin Bacalbasa spunea: “O carte de bucatarie nu este numai un indicator al sosurilor si un catehism al lacomiei, o, nu, ea este ceva mai mult si este ceva mai bun: este o evanghelie… fiziologica”.

Culegerea de retete, ,,1501 feluri de mancari”, “este ceva mai mult si ceva mai bun”, este o altfel de monografie a epocii sale, care ne arata astazi moravurile si naravurile vremii din punct de vedere al artei culinare.

Puteti citi mai multe detalii despre lansare si despre carte pe blogul Gustos, Dictatura Gastronomica.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura