Cand spunem “salata”, multi dintre noi ne gandim la banala combinatie intre salata verde, rosii, castraveti, ardei, ulei si otet. Nu are o savoare incredibila si e cel mult o garnitura a unei mese principale. Totusi, e bine sa luam in considerare faptul ca salatele sunt o modalitate buna de a consuma legume zilnic si de a incerca sa fim cat mai creativi cu ele.
Avantajul salatelor e ca merg cu aproape orice. Iata cateva idei pentru a face salate interesante in fiecare zi:
Fructe!
Cine spune ca salatele trebuie sa contina doar legume? Fructele merg foarte bine si aduc nutrienti in plus unei mancaruri deja foarte sanatoase. Poti adauga in salata ta de la fructe mai “conventionale”, ca mere sau pere, pana la cubulete de ananas, de pepene rosu sau galben, portocale, mango, nuci... Tine cont de gustul fructului – daca salata ta contine ingrediente preponderent sarate (branzeturi, sunca, carne, legume mai sarate), alege o fructa mai dulce (pepene, mango). Daca, in schimb, legumele din salata ta sunt mai dulci, cum ar fi rosiile sau ardeiul, alege niste fructe mai putin dulci (portocale, mere).
Carne!
Un mod bun de a face dintr-o salata un fel principal e sa adaugi carne. Iti sugeram carnea de pui, pe care poti sa o fierbi, sa o prepari la gratar sau in tigaie. De asemenea poti sa adaugi sunca, bacon, cubulete de carne de vita sau porc prajite. Depinde cat de multe calorii vrei sa aiba salata ta.
Dressing!
Cand ne gandim la dressing, prima combinatie care ne vine in minte este clasica ulei si otet. De fapt, exista multe feluri de dressing-uri de salate pe care le putem folosi si care ii vor schimba cu totul gustul preparatului tau. Aceeasi combinatie de legume poate capata un gust diferit daca ii adaugi un alt dressing. Dressing-urile pornesc de la clasica vinegreta (ulei, otet si mirodenii, amestecate in acelasi bol) la dressinguri mai complicate (grecesc, meditereanean, ranch, tzatziki, de branza, cu iaurt etc.). Va recomandam sa folositi Knorr Salad Dressing – se prepara foarte usor, sunt patru sortimente delicioase pentru ca salata voastra sa aiba mereu un alt gust si se potrivesc oricarei combinatii de legume.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii