Ca o salata sa aiba un gust mai special, un truc e sa adaugati putina branza. Fie ca e branza feta, de capra, de oaie, cu mucegai sau mozarella, acest ingredient va salva o salata plictisitoare si ii va da o savoare aparte.
Iata cate ceva despre principalele tipuri de branzeturi pe care le puteti adauga intr-o salata.

Branza feta. E alba, are o consistenta cremoasa, mai moale. Are un gust placut, acrisor, usor sarat. Merge foarte bine in salate, tocmai pentru ca e mai cremoasa si “uneste” mai bine ingredientele, dandu-le tuturor o aroma placuta de branza. Iti recomandam sa o folosesti in salate grecesti (alaturi de castraveti, masline negre, oua) si sa o insotesti de un dressing potrivit (iti recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc).

Branza de capra. E un tip de branza care se digera mult mai usor, are vitamina A, calciu, fosfor si magneziu. Se faramiteaza usor si merge foarte bine in salate, avand un gust acrisor iute.

Gorgonzola. E alternativa italiana la branzeturile cu mucegai frantuzesti. Daca nu iti plac branzeturile cu mucegai, e bine sa te tii deoparte de gorgonzola, intrucat are un gust pregnant de mucegai. Daca iti plac, salata ta va fi cu mult mai delicioasa daca adaugi gorgonzola. Ca si consistenta, gorngozola se faramiteaza destul de repede, din pricina gaurilor facute de mucegai.

Mozzarella. Se face din lapte de bivolita, are o textura ceva mai “cauciucata” si se poate taia foarte usor in bucatele, dand un aspect foarte interesant salatei tale. Nu are un gust foarte puternic, ci unul mai mult laptos.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    constanta proca, 10 iunie 2009

    Imi plac salatele care contin rosii, castraveti,ardei gras,ceapa,branza de capra,putin ulei de masline extravergin,sare si zeama de lamaie.

  • Fara foto

    zana b., 08 iunie 2009

    Personal ador salata de rosii cu branza feta.

  • Fara foto

    Crystyna, 05 iunie 2009

    Asa e! Cele mai bune salate au gust doar cu branza!!! Sunt minunate la gust!

  • Fara foto

    Cristina, 16 mai 2009

    Si mie imi plac salatele cu branza,intradevar le dau un gust deosebit si nu mai trebuie sa adaugam sare sau alte condimente,un dresing si e destul

  • Fara foto

    CARMEN DIACONESCU, 15 mai 2009

    Salatele cu mozzarella, sunt bucuria mea.Mozzarella, da un gust aparte,nu nuami in salate si in alte specialitati.Branza feta,pentru ca este cremoasa merge in salate combinate si are un gust aparte.Branza de capra, pentru ca are o gramada de vitamine si se desface foarte bine in salate,da o savoare extrafina.

  • Fara foto

    vera, 15 mai 2009

    Ador slatele cu brinzeturi in special cea cu feta si mozzarella,e divina,mai les pe timpul verii,sau cind incerc sa slabesc!!1

  • Fara foto

    valentina ionita, 15 mai 2009

    Mie cel mai mult imi place branza de capra,dar fiecare sortiment de branza are la urma urmei are un gust aparte.