Ca o salata sa aiba un gust mai special, un truc e sa adaugati putina branza. Fie ca e branza feta, de capra, de oaie, cu mucegai sau mozarella, acest ingredient va salva o salata plictisitoare si ii va da o savoare aparte.
Iata cate ceva despre principalele tipuri de branzeturi pe care le puteti adauga intr-o salata.
Branza feta. E alba, are o consistenta cremoasa, mai moale. Are un gust placut, acrisor, usor sarat. Merge foarte bine in salate, tocmai pentru ca e mai cremoasa si “uneste” mai bine ingredientele, dandu-le tuturor o aroma placuta de branza. Iti recomandam sa o folosesti in salate grecesti (alaturi de castraveti, masline negre, oua) si sa o insotesti de un dressing potrivit (iti recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc).
Branza de capra. E un tip de branza care se digera mult mai usor, are vitamina A, calciu, fosfor si magneziu. Se faramiteaza usor si merge foarte bine in salate, avand un gust acrisor iute.
Gorgonzola. E alternativa italiana la branzeturile cu mucegai frantuzesti. Daca nu iti plac branzeturile cu mucegai, e bine sa te tii deoparte de gorgonzola, intrucat are un gust pregnant de mucegai. Daca iti plac, salata ta va fi cu mult mai delicioasa daca adaugi gorgonzola. Ca si consistenta, gorngozola se faramiteaza destul de repede, din pricina gaurilor facute de mucegai.
Mozzarella. Se face din lapte de bivolita, are o textura ceva mai “cauciucata” si se poate taia foarte usor in bucatele, dand un aspect foarte interesant salatei tale. Nu are un gust foarte puternic, ci unul mai mult laptos.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii