Salate cu branzeturi

Ca o salata sa aiba un gust mai special, un truc e sa adaugati putina branza. Fie ca e branza feta, de capra, de oaie, cu mucegai sau mozarella, acest ingredient va salva o salata plictisitoare si ii va da o savoare aparte.

Salate cu branzeturi

Iata cate ceva despre principalele tipuri de branzeturi pe care le puteti adauga intr-o salata.

Branza feta. E alba, are o consistenta cremoasa, mai moale. Are un gust placut, acrisor, usor sarat. Merge foarte bine in salate, tocmai pentru ca e mai cremoasa si “uneste” mai bine ingredientele, dandu-le tuturor o aroma placuta de branza. Iti recomandam sa o folosesti in salate grecesti (alaturi de castraveti, masline negre, oua) si sa o insotesti de un dressing potrivit (iti recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc).

Branza de capra. E un tip de branza care se digera mult mai usor, are vitamina A, calciu, fosfor si magneziu. Se faramiteaza usor si merge foarte bine in salate, avand un gust acrisor iute.

Gorgonzola. E alternativa italiana la branzeturile cu mucegai frantuzesti. Daca nu iti plac branzeturile cu mucegai, e bine sa te tii deoparte de gorgonzola, intrucat are un gust pregnant de mucegai. Daca iti plac, salata ta va fi cu mult mai delicioasa daca adaugi gorgonzola. Ca si consistenta, gorngozola se faramiteaza destul de repede, din pricina gaurilor facute de mucegai.

Mozzarella. Se face din lapte de bivolita, are o textura ceva mai “cauciucata” si se poate taia foarte usor in bucatele, dand un aspect foarte interesant salatei tale. Nu are un gust foarte puternic, ci unul mai mult laptos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise