Salate neconventionale si creative

La fel de sanatoase, dar mai... altfel. Ati incercat vreodata o salata cu frunze de spanac crud? Sau cu mango, pepene sau creveti? Noi va propunem cateva retete de salate care cu siguranta va vor revitaliza simturile.

Salate neconventionale si creative

SALATA CU CREVETI

Ingrediente:

20 g nuca de cocos deshidratata, 150g frunze spanac, 150 g creveti deja gatiti, o ceapa rosie tocata, 1 mango decojit si taiat cubulete, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing Meditereanean, un amestec de condimente pentru o salata gustoasa si racoritoare, intocmai ca pe malul Mediteranei).

Mod de preparare:

Se prajeste nuca de cocos intr-o tigaie anti-adeziva fara ulei, timp de 2-3 min. Se aranjeaza frunzele de spanac, creveti, ceapa rosie si cuburi de mango intr-un castron pentru salata. Se presara deasupra nuca de cocos si se toarna dressing-ul cu cit mai putin timp inainte de a servi. Reteta are gust savuros si fara nuca de cocos.

SALATA CRETANA CU ZARZAVAT SI RODII

Ingrediente:

1/2 kg cicoare amara, tocata marunt, 2 cesti andive, tocate marunt, 1 lingura praz, tocat marunt, 2 cepe de iarna, taiata solzisori, 1 lingura menta proaspata, 4 linguri de rodii, sare, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing cu Ardei si Verdeata, un dressing usor picant, pentru o salata  cu gust intens si savuros)

Mod de preparare:

Verdeturile si zarzavatul se curata, se spala si se lasa sa se scurga bine; apoi se toaca si se pun intr-un castron mare. Se toarna dressing-ul de salata, se adauga rodiile, se amesteca si se serveste.

SALATA DE PUI CU NUCI COAPTE

Ingrediente:

1/3 cana nuci, 450 g piept de pui fara piele, fara oase, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc, un dressing foarte aromat pentru o salata hranitoare si usoara, ideala in lunile toride de vara), 2 cani struguri rosii, fara seminte, taiati in jumatate, 1 1/2 cana telina taiata felii subtiri (circa 3 cozi), 2 mere rosii (cu coaja), taiate in cuburi de 1cm, 4 cani laptuca Romaine tocata

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se pun nuci le pe o foaie de copt si se coc 7 minute sau pâna devin usor crocante si aromate. Când se racesc suficient, se toaca mare.

2. Se incalzeste in prealabil gratarul. Se presara puiul cu 1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita piper. Se frige la 15 cm de flacara, 4-5 minute pe fiecare parte sau pâna este facut. Se raceste la temperatura camerei, apoi se taie În bucati de 1 cm .

3. Într-un castron mare, se toarna dressing-ul de salata.

4. Se adauga nucile, puiul, strugurii, telina si merele; se amesteca ca sa se imbibe cu dressing. Se adauga laptuca Romaine si se amesteca din nou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise