Salate neconventionale si creative

La fel de sanatoase, dar mai... altfel. Ati incercat vreodata o salata cu frunze de spanac crud? Sau cu mango, pepene sau creveti? Noi va propunem cateva retete de salate care cu siguranta va vor revitaliza simturile.

Salate neconventionale si creative

SALATA CU CREVETI

Ingrediente:

20 g nuca de cocos deshidratata, 150g frunze spanac, 150 g creveti deja gatiti, o ceapa rosie tocata, 1 mango decojit si taiat cubulete, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing Meditereanean, un amestec de condimente pentru o salata gustoasa si racoritoare, intocmai ca pe malul Mediteranei).

Mod de preparare:

Se prajeste nuca de cocos intr-o tigaie anti-adeziva fara ulei, timp de 2-3 min. Se aranjeaza frunzele de spanac, creveti, ceapa rosie si cuburi de mango intr-un castron pentru salata. Se presara deasupra nuca de cocos si se toarna dressing-ul cu cit mai putin timp inainte de a servi. Reteta are gust savuros si fara nuca de cocos.

SALATA CRETANA CU ZARZAVAT SI RODII

Ingrediente:

1/2 kg cicoare amara, tocata marunt, 2 cesti andive, tocate marunt, 1 lingura praz, tocat marunt, 2 cepe de iarna, taiata solzisori, 1 lingura menta proaspata, 4 linguri de rodii, sare, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing cu Ardei si Verdeata, un dressing usor picant, pentru o salata  cu gust intens si savuros)

Mod de preparare:

Verdeturile si zarzavatul se curata, se spala si se lasa sa se scurga bine; apoi se toaca si se pun intr-un castron mare. Se toarna dressing-ul de salata, se adauga rodiile, se amesteca si se serveste.

SALATA DE PUI CU NUCI COAPTE

Ingrediente:

1/3 cana nuci, 450 g piept de pui fara piele, fara oase, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc, un dressing foarte aromat pentru o salata hranitoare si usoara, ideala in lunile toride de vara), 2 cani struguri rosii, fara seminte, taiati in jumatate, 1 1/2 cana telina taiata felii subtiri (circa 3 cozi), 2 mere rosii (cu coaja), taiate in cuburi de 1cm, 4 cani laptuca Romaine tocata

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se pun nuci le pe o foaie de copt si se coc 7 minute sau pâna devin usor crocante si aromate. Când se racesc suficient, se toaca mare.

2. Se incalzeste in prealabil gratarul. Se presara puiul cu 1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita piper. Se frige la 15 cm de flacara, 4-5 minute pe fiecare parte sau pâna este facut. Se raceste la temperatura camerei, apoi se taie În bucati de 1 cm .

3. Într-un castron mare, se toarna dressing-ul de salata.

4. Se adauga nucile, puiul, strugurii, telina si merele; se amesteca ca sa se imbibe cu dressing. Se adauga laptuca Romaine si se amesteca din nou.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure