La fel de sanatoase, dar mai... altfel. Ati incercat vreodata o salata cu frunze de spanac crud? Sau cu mango, pepene sau creveti? Noi va propunem cateva retete de salate care cu siguranta va vor revitaliza simturile.
SALATA CU CREVETI


Ingrediente:

20 g nuca de cocos deshidratata, 150g frunze spanac, 150 g creveti deja gatiti, o ceapa rosie tocata, 1 mango decojit si taiat cubulete, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing Meditereanean, un amestec de condimente pentru o salata gustoasa si racoritoare, intocmai ca pe malul Mediteranei).

Mod de preparare:
Se prajeste nuca de cocos intr-o tigaie anti-adeziva fara ulei, timp de 2-3 min. Se aranjeaza frunzele de spanac, creveti, ceapa rosie si cuburi de mango intr-un castron pentru salata. Se presara deasupra nuca de cocos si se toarna dressing-ul cu cit mai putin timp inainte de a servi. Reteta are gust savuros si fara nuca de cocos.

SALATA CRETANA CU ZARZAVAT SI RODII

Ingrediente:
1/2 kg cicoare amara, tocata marunt, 2 cesti andive, tocate marunt, 1 lingura praz, tocat marunt, 2 cepe de iarna, taiata solzisori, 1 lingura menta proaspata, 4 linguri de rodii, sare, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing cu Ardei si Verdeata, un dressing usor picant, pentru o salata  cu gust intens si savuros)

Mod de preparare:
Verdeturile si zarzavatul se curata, se spala si se lasa sa se scurga bine; apoi se toaca si se pun intr-un castron mare. Se toarna dressing-ul de salata, se adauga rodiile, se amesteca si se serveste.

SALATA DE PUI CU NUCI COAPTE

Ingrediente:
1/3 cana nuci, 450 g piept de pui fara piele, fara oase, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, dressing de salata (va recomandam Knorr Salad Dressing Grecesc, un dressing foarte aromat pentru o salata hranitoare si usoara, ideala in lunile toride de vara), 2 cani struguri rosii, fara seminte, taiati in jumatate, 1 1/2 cana telina taiata felii subtiri (circa 3 cozi), 2 mere rosii (cu coaja), taiate in cuburi de 1cm, 4 cani laptuca Romaine tocata

Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se pun nuci le pe o foaie de copt si se coc 7 minute sau pâna devin usor crocante si aromate. Când se racesc suficient, se toaca mare.
2. Se incalzeste in prealabil gratarul. Se presara puiul cu 1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita piper. Se frige la 15 cm de flacara, 4-5 minute pe fiecare parte sau pâna este facut. Se raceste la temperatura camerei, apoi se taie În bucati de 1 cm .
3. Într-un castron mare, se toarna dressing-ul de salata.
4. Se adauga nucile, puiul, strugurii, telina si merele; se amesteca ca sa se imbibe cu dressing. Se adauga laptuca Romaine si se amesteca din nou.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto