Trei salate mediteraneene

Poate cele mai gustoase salate sunt cele traditionale din tarile mediteraneene asa ca, in acest articol va propunem trei retete, una din Grecia, una din Italia si o reteta speciala din Turcia.

Trei salate mediteraneene

Salata greceasca se prepara folosind patru rosii coapte bine ce trebuie taiate in bucati mici si un castravete taiat felii subtiri. Se adauga o ceapa alba feliata in inele, precum si un ardei gras verde. Apoi se taie 250 de grame de branza feta in cuburi mici si se adauga mestecand usor ingredientele. La sfarsit adaugati 50 de grame de masline negre Kalamata si Knorr Salad Dressing Tzatziki sau Knorr Salad Dressing Grecesc.

Salata italieneasca de cartofi cu gorgonzola se face dintr-un kg de cartofi fierti in apa cu sare. Cartofii se lasa la racit putin inainte de a-i coji si taia in cuburi generoase. Se spala un mar verde, se scoate miezul si se taie in felii subtiri. Apoi se taie si o ceapa rondele si patru castraveti murati in felii lungi.

Se curata o salata verde si rupe frunzele in bucati mici si se adauga restul ingredientelor peste ea. Amestecati si puneti la final 300 de grame de branza gorgonzola taiata cuburi. Puteti alege sa dati aroma salatei cu Knorr Salad Dressing Mediteranean sau Knorr Salad Dressing cu Ardei si Verdeturi.

Salata turceasca de anghinare este o salata usor de preparat cu un gust la granita dintre gusturile mediteraneene si cele orientale. Pentru aceasta salata se iau 8 anghinare, se taie in patru si se fierb circa 8 minute intr-un litru de apa cu zeama de la o lamaie, doua linguri de miere si o lingura de ulei. Puteti cumpara si anghinare murate pentru aceasta reteta. 

In timp ce se fierb anghinarele decojiti 10 – 12 bulbi de arpagic si tocati jumatate de legatura de patrunjel cret. Scoateti cuburile de anghinare fierte si puneti-le intr-un bol impreuna cu arpagicul taiat in jumatate. Luati cam 10 -12 felii de ansoa in ulei si adaugati-le la salata. Peste presarati patrunjelul tocat si Knorr Salad Dressing Mediteranean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise