4 modalitati de conservare a mentei

Menta aduce un plus de aroma si prospetime preparatelor si poate fi folosita in foarte multe retete, de la cocktail-uri la salate, sosuri si deserturi. Mai mult decat atat, menta are si foarte multe beneficii asupra sanatatii, asa ca este bine sa o consumam regulat.   

4 modalitati de conservare a mentei

Si pentru cei care isi doresc sa se bucure de menta cat mai multa vreme, prezentam astazi 4 modalitati de pastrare si depozitare a mentei:

1. Menta congelata

Cea mai buna modalitate de a pastra cat mai mult din prospetimea, textura, culoarea si aroma mentei este de a o congela. Exista 3 moduri in care poti congela menta: in tavite pentru gheata in care adaugam cate o frunza sau doua de menta in fiecare compartiment si adaugam apa peste (pentru diferite cocktail-uri); in tavite pentru gheata in care punem menta tocata grossier si apa cat sa le acopere sau in pungi vidate.

2. Menta uscata

Cu toate ca nimic nu se compara cu menta proaspata, atunci cand avem o cantitate prea mare de menta, este chiar recomandat sa o lasam la uscat si sa o folosim mai tarziu pentru ceai.

3. Infuzie de menta

Puteti pregati o infuzie din vodka/rom si menta spearmint/peppermint. Acest tip de infuzie poate fi foarte usor folosit la pregatirea diferitelor bauturi de vara. Doar ia o mana de menta, amestec-o cu o ceasca sau doua dintr-una dintre cele doua tipuri de alcool si depoziteaza compozitia intr-un borcan la loc uscat si racoros. Verifica infuzia obtinuta in fiecare zi, pana cand ajunge la rezultatul dorit. Se pastreaza la frigider sau chiar la temperatura camerei.

4. Zahar aromat

Zaharul aromat cu menta este numai bun pentru pregatirea salatelor de fructe, a negreselor, fursecurilor sau a ice tea-ului. Introduceti frunzele de menta intr-un blender sau tocati-le marunt si adaugati peste ele o ceasca de zahar. Amestecati bine si acoperiti compozitia. Lasati 2-3 zile la loc uscat, intunecat si racoros pentru ca menta sa infuzeze zaharul.

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise