6 avantaje ale cuptoarelor electrice

6 avantaje ale cuptoarelor electrice

Cuptoarele sunt utilizate zilnic în milioane de locuințe și restaurante. Acestea au devenit un bun indispensabil pentru orice bucătar care dorește să realizeze preparate foarte gustoase și aromate.

De la an la an tehnologia evoluează foarte mult iar gama de cuptoare gastronomie se diversifică în functie de nevoile fiecarui utilizator. În prezent în orice casă modernă se gasește un cuptor, incorporat în aragaz sau nu.

Noile modele de cuptoare electrice disponibile la Techstore sunt dotate cu funcții speciale ce permit prepararea oricarui tip de preparat în cele mai bune conditii. Totodată au un design modernist ce permite crearea unui design cu un aspect placut și futurist în orice bucătărie. Aceste cuptoare au și numeroase avantaje:

Permit reglarea precisă a temperaturii la interior

Majoritatea preparatelor și retelele moderne au nevoie de o anumită temperatură pentru a se coace perfect. Gustul desăvârșit al mâncării este dat de precizia uimitoare a acestui tip de echipamente horeca. Este o caracteristică importantă de care utilizatorii tin cont atunci când achizitionează electrocasnice. Temperatura se setează foarte ușor, iar cuptorul atinge nivelul de temperatură dorit și se mentine acolo fară să aibă variații mari.

Cuptoare cu încălzire rapidă

Timpul este foarte important mai ales la gătit. Atunci când gătești acasă mai poți pierde timp cu un cuptor clasic așteptând să ajungă la temperatura dorită, însă în restaurante fiecare minut contează. De aceea sunt preferate modelele de cuptoare gastronomie electrice. Au încălzire rapidă la temperatura prestabilită și multe functii de încălzire special concepute pentru anumite tipuri de preparate pretențioase.

Gătit sănătos fara noxe

Față de cuptoarele pe gaz, acest tip de cuptoare nu emit noxe sau dioxid de carbon. În acest fel poți găti în deplină siguranță rapid și eficient. Mâncarea preparată este mult mai sănătoasă, gustoasă și savuroasă, preparată într-un interval mai rapid de timp.

Reducerea gradului de uzură a vaselor

Căldura reziduală degajată la interior de un cuptor electric are o intensitate mult mai mică decât cuptoarele pe gaz. Acest lucru influențează și durata de funcționare în cele mai bune condiții a vaselor și oalelor în care gătești. Gradul de uzură este redus considerabil și permite utilizarea în deplină siguranță.

Funcții multiple și programe speciale de gătit

Nu trebuie să mai fii expert în bucătărie ca să poți găti la cuptor. Acum electrocasnicele moderne sunt echipate cu programe speciale de gătit. Nu trebuie decat să adaugi preparatul la interior și sa apeși un singur buton.

Preparatul rapid și în siguranța se datorează funcțiilor multiple cu care cuptoarele electrice sunt echipate. De exemplu, majoritatea modelelor au funcții de gătit pe un anumit interval de timp, ceasuri electronice de setare a temperaturii.

Risc minim de accidente

Riscul de accidentare în timpul utilizarii unui astfel de cuptor este foarte mic. Sunt dispozitive cu măsuri de siguranță special concepute astfel încât copiii să nu se poată răni când umbla din greșeală la cuptor. Unele modele au funcții speciale de blocare a ușii în timp ce temperatura din interior este foarte mare. Gradul de protecție mare este dat și de termoizolația exterioară.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise