Aperitivele mexicane sunt foarte atractive pentru o petrecere sau o reuniune in familie, pentru ca sunt foarte aromate, picante, colorate si chiar sanatoase. In functie de gusturile musafirilor tai poti adauga sau scoate din reteta anumite condimente, dar efectul general va fi impresionant.
Iata cateva retete de aperitive tipic mexicane.

Quesadillas

Ingrediente:

4 lipii, o cana de cascaval ras, un piept de pui fara oase, o lingurita chimen, ½ lingurita coriandru, o lingurita sare, sos (salsa, tzatziki – dupa gust)

Mod de preparare:
Puiul se taie fasii si se prajeste in tigaie. In alta tigaie, se pune un strop de ulei, apoi o lipie. Se intoarce din cand in cand (cam de 5-6 ori – atentie sa nu se arda!). Apoi, se presara cascavalul, bucatelele de pui, iarasi branza. Se acopera cu cealalta lipie si se apasa cam 2-3 minute. Se scoate din tigaie si se serveste cu sos (salsa, tzatziki) deasupra.



Tortilla

Ingrediente:

4 lingurite ulei de masline, 2 cepe mici, taiate felii, 2 cartofi, curatati si taiati fisii subtiri, 6 oua, sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se soteaza ceapa la temperatura medie timp de 6 - 8 minute, pina devine aurie. Se scurgea ceapa de ulei, pastrind 2 lingurite in tigaie. Se rastoarna cartofii in apa fierbinte si se lasa timp de 4-5 minute. Se bat ouale intr-un vas mare si se adauga ceapa si cartofii, sare si piper dupa gust. Se rastoarna ouale in tigaie si se lasa doua minute. Imediat se pune tigaia in cuptorul incins si se lasa 20 - 30 de minute. Se rastoarna tortilla pe un platou, se taie bucati si se serveste cu salata.


Sos Guacamole

Ingrediente:

1 avocado, 1 ceapa de marime medie, 3 rosii chery, 2 catei de usturoi, 1 lime, sare.

Mod de preparare:

Se taie avocado in doua, se scoate samburele si se curata miezul cu o lingurita. Se piseaza bine pana devine cremos ca o pasta. Se stropeste cu zeama de lime (dupa gust), si se adauga sarea. Se amesteca bine, dupa care se adauga ceapa data pe razatoarea mica, usturoiul si rosiile (decojite si pisate).
Se servesc cu tortillas (eu optez mereu pentru cele cu chili).

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Am pregatit si eu tortilla,imi place !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Ce bine suna reteta de Quesadillas. Trebuie incercata. Celelalte doua le pregatesc in mod frecvent. Uneori la torilla mai adaug in ardei taiat fasi subtiri si o rosie.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Felicitari pentru articol

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Felicitari pentru articol.

  • Fara foto

    Cris, 01 iulie 2009

    Sincer vorbind chiar ma faceti sa rad cand spuneti ca acestea ar fi retete mexicane. 1. Tortilla, asa dupa cum mentioneaza Ciociosan, e asemanatoare cu lipia si se face din faina Maseca (Maseca e marca cea mai cunoscuta aici in Mexic). 2. Sosul Guacamole nu se face cu usturoi, sub nici o forma. Se face cu avocado, rosii normale si ceapa, ardei iute (dupa gust), sare si lamaie ca sa nu se inegreasca, avocado strivit bine bine cu furculita, rosiile, ceapa si ardeiul taiate fin si sare si lamaie dupa gust.Avocado daca nu se consuma tot trebuie pastrat cu tot cu sambure, asa nu se va inegri. 3. Quesadilla sunt pur si simplu doua tortilla din faina maseca cu branza la mijloc. Se incalzesc cele doua tortilla pe o parte si la mijloc se pune branza (din cea care se topeste). Se ia una, se pune branza si se acopera cu cealalta tortilla cu partea calda direct pe branza si asa le intorcem pe o parte si pe alta pana se topeste branza. Nu se pune nici un fel de ulei sau grasime in tigae. E nevoie doar de o suprafata bine incalzita. Cand e gata se poate deschide usor la mijlos si putem pune avocado cu putina sare si/sau ceva carne presata sau salam. Pofta mare in adevaratul stil mexican.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Tortilla este delicioasa.Felicitari pentru articol

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Tortilla,foarte usor si sigur este foarte buna,felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Astazi am facut Quesadillas,a fost destul de bun.

  • Fara foto

    ciociosan, 19 iunie 2009

    Dupa cate stiu eu tortilla este clatita aia mexicana facuta din faina maseca nicidecum fritatta asta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Din aperitivele mexicane amintite in acest articol, cel mai mult imi place tortilla.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

    Am incercat Tortilla.Este foarte buna.

  • Fara foto

    Cely, 17 iunie 2009

    Imi place foarte mult sosul Guacamole

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

    Quesadillas,este o reteta usoara si cred ca este si foarte buna,am sa o fac si eu,felicitari pentru acest comentariu cu retete,multumim.

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

    Pentru diversitate si daca suntem fara probleme de sanatate, le putem intoduce si in meniul zilnic.

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

    Quesadilla am incercat si eu. Dar am pus, pe langa piept de pui, si cateva fasii de bacon. Foarte bun! Acum am sa incerc si tortilla.

  • Fara foto

    melanogaster36 (Bucatar) , 11 iunie 2009

    Doream doar sa comentez faptul ca unul dintre ingredientele "secrete" ale salsa Guacamole este "cilantro" adica frunze verzi de coriandru fin tocate si... sa nu uitam de chili.Pofta buna

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    E usor de preparat tortilla,n-am mancat pana acum,dar am sa fac si eu.Contine ingrediente la indemana oricui asa ca o sa trec la treaba cat de curand.

  • crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Tortilla fac si eu! E super la gust!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Imi plac foarte mult, tortilla, am facut in casa si eu, foarte bune!!!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Reteta de Quesadillas suna tare bine si nici nu este prea greu de facut,sigur o sa incerc si eu aceasta reteta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Am incercat " Tortilla ", mi-a placut.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Chiftelute mexicane:1 kg carne de porc tocata 1 ceapa mare,2 oua,1 lingura cu bulion,2 catei de usturoi 2-3 ardei iuti,1 morcov potrivit,1 cartof mic,1 telina mica,verdeata (tarhon sau marar),ulei pentru prajit sare si piper, dupa gust. Se fac chiftelute care se prajesc in ulei.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Interesante retetele mexicane!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Imi plac tare mult,sunt apetisante...