Ciocolata de casa, rasfatul deplin al gustului

Ciocolata facuta in casa este cu mult diferita fata de cea gasita in magazine, este mai moale si are un gust foarte intens. In plus, se poate combina cu oricare alune sau fructe uscate, in functie de gusturile fiecaruia. Acest tip de ciocolata, pregatit in casa, este si ceva mai sanatos, pentru ca nu contine conservantii si stabilizatorii din ciocolata preparata industrial.

Ciocolata de casa, rasfatul deplin al gustului

Cofetarii si producatorii de ciocolata stiu ca unul dintre ingredientele minune ale ciocolatei este untul de cacao, cantitatea de unt de cacao determina si calitatea ciocolatei. Pe piata nu se gaseste unt de caco, insa aceasta nu inseamna ca nu putem obtine o ciocolata fina si fara el. Alte trucuri mai sunt temperatura si timpul de topire ale ingredinetelor.

Pentru a scoate la iveala ciocolatierul din dvs., va propunem o reteta de ciocolata de casa care speram sa va incante papilele gustative.

Ingrediente:

circa 500 g de zahar

200 ml de apa

50 ml de rom (sau cafea tare)

4 linguri de pudra de cacao de buna calitate

500 g de lapte pudra

400 g de nuci/migdale/arahide/alune de padure (dupa preferinta)

250 g de unt cu 80-82% grasime

Mod de preparare:

Amestecati zaharul cu pudra de cacao, adaugati apa, rom si gatiti pana cand incepe sa fiarba si zaharul se topeste.

Adaugati la compozitie untul, laptele praf si alunele (la alegere). Amestecati bine si turnati in forme in care ati pus folie de plastic, pentru a va fi mai usor sa o indepartati.

Dupa ce se raceste, taiati in bucatele si pastrati in folie de aluminiu.

Ciocolata astfel preparata poate fi turnata direct in tarte si consumata dupa ce se raceste, sau poate fi folosita pentru prepararea a diverse alte prajituri. Iata ce idei ne dau membrele Gustos.ro, gasiti mai multe retete aici. Pentru alte retete de ciocolata de casa, accesati pagina aceasta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise