Ciocolata facuta in casa este cu mult diferita fata de cea gasita in magazine, este mai moale si are un gust foarte intens. In plus, se poate combina cu oricare alune sau fructe uscate, in functie de gusturile fiecaruia. Acest tip de ciocolata, pregatit in casa, este si ceva mai sanatos, pentru ca nu contine conservantii si stabilizatorii din ciocolata preparata industrial.
Cofetarii si producatorii de ciocolata stiu ca unul dintre ingredientele minune ale ciocolatei este untul de cacao, cantitatea de unt de cacao determina si calitatea ciocolatei. Pe piata nu se gaseste unt de caco, insa aceasta nu inseamna ca nu putem obtine o ciocolata fina si fara el. Alte trucuri mai sunt temperatura si timpul de topire ale ingredinetelor.
Pentru a scoate la iveala ciocolatierul din dvs., va propunem o reteta de ciocolata de casa care speram sa va incante papilele gustative.
Ingrediente:
circa 500 g de zahar
200 ml de apa
50 ml de rom (sau cafea tare)
4 linguri de pudra de cacao de buna calitate
500 g de lapte pudra
400 g de nuci/migdale/arahide/alune de padure (dupa preferinta)
250 g de unt cu 80-82% grasime
Mod de preparare:
Amestecati zaharul cu pudra de cacao, adaugati apa, rom si gatiti pana cand incepe sa fiarba si zaharul se topeste.
Adaugati la compozitie untul, laptele praf si alunele (la alegere). Amestecati bine si turnati in forme in care ati pus folie de plastic, pentru a va fi mai usor sa o indepartati.
Dupa ce se raceste, taiati in bucatele si pastrati in folie de aluminiu.
Ciocolata astfel preparata poate fi turnata direct in tarte si consumata dupa ce se raceste, sau poate fi folosita pentru prepararea a diverse alte prajituri. Iata ce idei ne dau membrele Gustos.ro, gasiti mai multe retete aici. Pentru alte retete de ciocolata de casa, accesati pagina aceasta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii