Crostini sunt acele aperitive din zona Toscanei devenite clasice. „Crostini” inseamna de fapt mici felii de paine prajita. Ele se prepara din paine prajita, un strop de ulei de masline, putin usturoi si alte cateva ingrediente.
Pentru crostini, painea trebuie sa aiba niste caracteristici anume. Trebuie sa fie doar paine alba, cu coaja moale si afanata. Se foloseste obligatoriu ulei de masline, acesta poate avea gusturi sau arome diferite, in functie de preferinte.
Crostini pot fi sevite simple, doar cu ulei de masline pe deasupra si sare, sau ca aperitive cu diverse ingrediente pe deasupra, servite ca atare sau la supa.
Iata si o reteta de crostini:
Ingrediente pentru 4 portii:
4 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft
3-4 catei de usturoi
ulei de masline
Pentru pus pe deasupra
2-3 rosii
60 g de masline negre sau verzi
100 g de mozzarella
Mod de preparare:
1. Se taie pe jumatate feliile de paine, in triunghiuri. Puneti-le in cuptorul incins la 160-200 de grade C. Dupa ce se rumenesc (dupa aprox. 3-4 minute), scoateti-le din cuptor si, cat sunt calde, frecati-le cu usturoi pe o singura parte si stropiti-le cu ulei de masline.
2. Se adauga pe deasupra rosii taiate cubulete si amestecate cu bucatele de masline si/sau mozzarella sau alte ingrediente pe care le preferati.
3. Pot fi adaugate pe deasupra felurite ingrediente, de la pasta de masline, pana la pate de somon, in functie de preferintele fiecaruia.
Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii