Crostini - delicioasele aperitive toscane

Crostini sunt acele aperitive din zona Toscanei devenite clasice. „Crostini” inseamna de fapt mici felii de paine prajita. Ele se prepara din paine prajita, un strop de ulei de masline, putin usturoi si alte cateva ingrediente.

Crostini - delicioasele aperitive toscane

Pentru crostini, painea trebuie sa aiba niste caracteristici anume. Trebuie sa fie doar paine alba, cu coaja moale si afanata. Se foloseste obligatoriu ulei de masline, acesta poate avea gusturi sau arome diferite, in functie de preferinte.

Crostini pot fi sevite simple, doar cu ulei de masline pe deasupra si sare, sau ca aperitive cu diverse ingrediente pe deasupra, servite ca atare sau la supa.

Iata si o reteta de crostini:

Ingrediente pentru 4 portii:

4 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft

3-4 catei de usturoi

ulei de masline

Pentru pus pe deasupra

2-3 rosii

60 g de masline negre sau verzi

100 g de mozzarella

Mod de preparare:

1. Se taie pe jumatate feliile de paine, in triunghiuri. Puneti-le in cuptorul incins la 160-200 de grade C. Dupa ce se rumenesc (dupa aprox. 3-4 minute), scoateti-le din cuptor si, cat sunt calde, frecati-le cu usturoi pe o singura parte si stropiti-le cu ulei de masline.

2. Se adauga pe deasupra rosii taiate cubulete si amestecate cu bucatele de masline si/sau mozzarella sau alte ingrediente pe care le preferati.

3. Pot fi adaugate pe deasupra felurite ingrediente, de la pasta de masline, pana la pate de somon, in functie de preferintele fiecaruia.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft.

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise