Crostini - delicioasele aperitive toscane

Crostini sunt acele aperitive din zona Toscanei devenite clasice. „Crostini” inseamna de fapt mici felii de paine prajita. Ele se prepara din paine prajita, un strop de ulei de masline, putin usturoi si alte cateva ingrediente.

Crostini - delicioasele aperitive toscane

Pentru crostini, painea trebuie sa aiba niste caracteristici anume. Trebuie sa fie doar paine alba, cu coaja moale si afanata. Se foloseste obligatoriu ulei de masline, acesta poate avea gusturi sau arome diferite, in functie de preferinte.

Crostini pot fi sevite simple, doar cu ulei de masline pe deasupra si sare, sau ca aperitive cu diverse ingrediente pe deasupra, servite ca atare sau la supa.

Iata si o reteta de crostini:

Ingrediente pentru 4 portii:

4 felii de paine toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft

3-4 catei de usturoi

ulei de masline

Pentru pus pe deasupra

2-3 rosii

60 g de masline negre sau verzi

100 g de mozzarella

Mod de preparare:

1. Se taie pe jumatate feliile de paine, in triunghiuri. Puneti-le in cuptorul incins la 160-200 de grade C. Dupa ce se rumenesc (dupa aprox. 3-4 minute), scoateti-le din cuptor si, cat sunt calde, frecati-le cu usturoi pe o singura parte si stropiti-le cu ulei de masline.

2. Se adauga pe deasupra rosii taiate cubulete si amestecate cu bucatele de masline si/sau mozzarella sau alte ingrediente pe care le preferati.

3. Pot fi adaugate pe deasupra felurite ingrediente, de la pasta de masline, pana la pate de somon, in functie de preferintele fiecaruia.

Acest articol va este oferit de painea toast HapiHap Clasic sau Clasic Extrasoft.

Sursa foto.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine