Crutoanele reprezinta acel mic detaliu care fac supele crema si salatele desavarsite. Pentru ca sunt foarte usor de preparat in casa si sunt savuroase proaspat scoase din cuptor, va prezentam o reteta de baza pentru crutoane, pe care le puteti asezona dupa bunul plac.
Ingrediente
4-5 felii de paine toast HapiHap, orice sortiment, taiate in cubulete de circa 1 cm
4 linguri de unt sau ulei de masline
2 catei de usturoi, pisati
optional: ierburi aromatice (oregano, cimbru, busuioc etc.) si condimente (piper, boia etc.)
Mod de preparare
Varianta 1
Preincalziti cuptorul la 175 grade C.
Transformati cateii de usturoi intr-o pasta sau tocati-l extrem de fin si amestecati-l cu untul topit sau cu uleiul, tot acum puneti si ierburile aromatice si condimentele. Puneti bucatelele de paine intr-un bol si stropiti-le cu uleiul aromat, amestecand cu mana sau cu o lingura. Aveti grija sa nu puneti prea mult unt sau ulei. Aranjati cuburile de paine pe o hartie de copt si bagati-le la cuptor, in care va sta aprox. 5 minute, pana se rumenesc si devin crocante.
Varianta 2
Preincalziti cuptorul la 175 grade C.
Daca folositi unt, puteti praji putin in tigaie usturoiul. In cazul in care folositi ierburi aromatice sau condimente, adaugati-le si pe acestea in unt si apoi puneti bucatile de paine pe care le prajiti putin. Dupa aceea, puneti bucatile de paine pe o tava cu hartie copt si tineti-le in cuptor pana se rumenesc si devin crocante (aprox. 5 minute) - trebuie verificate din cand in cand ca sa nu se arda.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii