Cu totii folosim lactate aproape zilnic, dar stim cum se pastreaza ele in timp adecvat? Produsele lactate care nu sunt pastrate la frigider sau congelator asa cum trebuie pot dezvolta bacterii foarte periculoase, asa ca fii atent la urmatoarele sfaturi extrem de importante:
1. Pune produsele lactate in frigider la cel mult 2 ore dupa ce le-ai cumparat, iar inghetata la congelator cat mai rapid. Desi procesul de pasteurizare controleaza in mare parte bacteriile, exista multe tipuri de bacterii care se pot dezvolta. Daca ai tinut un produs lactat mai mult de 2 ore la temperatura camerei, e mai sigur sa-l arunci.
2. Infasoara branza in folie de plastic si tine-o doar la frigider, ca sa te asiguri ca nu se dezvolta mucegai. Daca acest lucru s-a intamplat, totusi, taie bucata de mucegai de pe branza la cel putin un centimetru in adancime. Daca gasesti mucegai in branza de vaci, brie sau feta, arunca intreaga bucata din prima.
3. Verifica mereu termenul de garantie de pe ambalaj si nu consuma niciodata produse lactate trecute de acest termen.
4. Daca mergi la un picnic, tine produsele lactate inconjurate cu gheata, ca sa fie proaspete.
5. Poti tine laptele la congelator pana la trei luni! E perfect utilizabil, dar dezgheata-l in frigider, si nu la temperatura camerei!
6. Untul poate fi tinut in frigider pana la 2 saptamani sau in congelator, intre 6 si 9 luni.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii