Tortilla e un fel de omleta spaniola, preparata din oua, cartofi, ceapa si usturoi. Poate fi servita rece sau calda, la cina, pranz sau ca gustare, o poti oferi unor musafiri neasteptati.
Tortilla difera de omleta frantuzeasca prin faptul ca se prepara la un foc mai mic si trebuie neaparat rumenita pe ambele parti. In plus, omleta frantuzeasca se consuma, de obicei, imediat dupa ce a fost pregatita, in vreme ce tortilla trebuie sa stea cateva minute inainte de a putea fi servita.

Desigur, poti experimenta cu aceasta reteta si poti adauga spanac in loc de cartofi, poti pune mai mult usturoi sau deloc ceapa. Totusi, iata o reteta clasica de tortilla:

Ingrediente: ulei de masline, o ceapa, usturoi, doi cartofi medii, piper, 6 oua

Mod de preparare: Pune uleiul la incins, adauga ceapa, usturoiul, piperul si cartofii. Prajeste cartofii pana cand sunt aurii si putin moi, apoi adauga mixtura din tigaie intr-un bol, alaturi de ouale batute. Amesteca si transfera intr-o tigaie cu ulei proaspat. Prajeste tortilla pe ambele parti, pana cand se rumeneste bine.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Si eu adaug patrunjel tocat marunt,e o bunatate !

  • Fara foto

    maddy, 22 aprilie 2010

    super retete. pe gustos.ro mereu gasesti ceva dragut de pregatit

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Mi-a facut placere sa prepar aceasta delicioasa reteta.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Este delicioasa. Mi-a facut si mie o prietena si e suuper. Mi-am tot propus sa imi mai fac insa deocamdata nu am avut timp....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

    Fac si eu o tortilla romaneasac, numai ca in plus pun patrunjel verde tocat marunt si putina vegeta, iese o minunatie.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Si omletele noastre sunt bune.Si eu pun cartofi prajiti,ceapa,putin usturoi si iese foarte buna si se poate servi c turtite romanesti.

  • marian silviu

    marian silviu (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    O reteta asemanatoare ne prepara bunica cind cand ne petreceam vacantele de vara la tara, in plus adauga 1, 2 linguri de malai in functie de cantitatea de oua, da un gust aparte acestei retete, in rest am gatit-o, e OK.

  • Criss_love

    Criss_love (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

    Cam multa prajeala, dar ... asta e tortilla. Am s-o incerc intr-o zi, de curiozitate, caci nu am mancat niciodata.

  • Fara foto

    HAIDUCRAMONA_DIANA, 20 martie 2009

    Da intr_adevar eu nu am auzit de tortilla cu usturoi ,dar mai stiu ca in loc de cartofi poti pune dovlecel .COPIILOR MICI O SA LE PLACA CU SIGURANTA CU DOVLECEL DAR SI NOUA CELOR MARI.AH EU MAI PUN SI PATRUNJEL SI VEGETA CAND BAT OUALE.POFTA BUNA

  • Fara foto

    crista (Maestru bucatar) , 15 martie 2009

    Deci cartofii trebuiesc razuiti? Oricum cred ca e foarte buna.

  • Fara foto

    ramona cerasela (Chef de cuisine) , 14 martie 2009

    Nu e chiar cazul sa ne cramponam de detalii, presupun ca nici daca luam 5 spanioli n-au sa spuna ca o pregatesc exact la fel, totul tine de gust la urma urmei. Iar eu pregateam asa ceva pina sa aflu ca are un nume si inca strain. Si nu e nici o suparare daca in loc de cartofi prajiti (pe care personal nu prea ii inghit) se pun si se auresc felii de cartof fiert, fie doar pe jumatate.

  • Fara foto

    Elisa, 06 martie 2009

    Cartofii se taie rondele subtiri si se frig la foc mic, impreuna cu ceapa taiata marunt.Se poate face si fara ceapa. Nu se pune usturoi.Eu o mananc in sandwich cu o felie de sunca de york sau cu felii de tomate. Este foarte buna.

  • Fara foto

    elena bica, 03 martie 2009

    Nu am facut niciodata, dar am sa incerc, sora mea mi-a zis ca e foarte buna, dar nu am intrebat-o cum trebuiesc cartofi taiati.

  • Fara foto

    melanogaster36 (Bucatar) , 28 februarie 2009

    Tortilla este un fel traditional Spaniol ,mai ales pt EL Almuerzo -ceea ce este masa de la ora zece dimineata.Se face in general cu ceapa, cartofi taiati fideluta, oua si.. fara usturoi.Se mai poate pune spanac(in loc de cartofi, sau impreuna si rosii proaspete.De asemenea se pot adauga sparanghel, anghinare si mai ales frunze de patrunjel.Se serveste calda cu paine frecata cu rosii si stropita cu ulei de masline si sare.Eu personal prajesc usor painea si frec o rosie pe jumatate pana intra pulpa si sucul in miez.Apoi o stropesc din belsug cu ulei de masline virgin si presar putina Vegeta pe deasupra.Aceasta este o solutie mediteraneeana de a inlocui painea cu unt din sandwichul de zi cu zi cu ceva mai gustos si mai ales dietetic.Se poate pune intre painile sandwichului orice:branza ,jambon, sunca, cascaval, si mai ales o frunza de salata verde !. Pofta buna!

  • Fara foto

    ntn_violeta, 28 februarie 2009

    Nu a raspuns nimeni la prima intrebare , in lagatura cu cartofii . Se pun rasi prin razatoare si intr-adevar cu ardei merg grozav

  • Fara foto

    mary (Bucatar) , 25 februarie 2009

    Nu am mancat niciodata.Pare usor de facut .....dar am o nelamurire.Cum trebuie taiati cartofii?

  • Fara foto

    bela24, 25 februarie 2009

    Tortilla nu are usturoi, cea traditionala este cu oua,cartofi sare si ceapa dupa gust. Dar tortilla se poate face de aproape orice. Mi imi place se asparagus, sau campestre care are o gramada dfe zarzavaturi, de habas, sau de cartofi cu branza si jambon dulce. si niciodata nu le pun nici ceapa, nici usturoi.

  • Fara foto

    ANGI, 25 februarie 2009

    Da... foarte buna tortilla de cartofi, eu sint inebunita dupa ea, stau in Spania de 10 ani si la mine in casa se maninca aproape saptaminal, dar eu linga ea ca si o garnitura, fac ardei prajiti. Aleg 3-4 ardei verzi (italieni), ii curat si-i tai in patru, ii adaug intr-o tigaie cu ulei de masline si-i prajesc, amestecind mereu sa se faca bine pe toate partile. Sa nu puneti sare, decit dupa ce i-ati luat de pe foc, ca altfel aveti sansa sa se intareasca. Tortilla cu acesti ardei e delicioasa... incercati numai!