Tortilla e un fel de omleta spaniola, preparata din oua, cartofi, ceapa si usturoi. Poate fi servita rece sau calda, la cina, pranz sau ca gustare, o poti oferi unor musafiri neasteptati.
Tortilla difera de omleta frantuzeasca prin faptul ca se prepara la un foc mai mic si trebuie neaparat rumenita pe ambele parti. In plus, omleta frantuzeasca se consuma, de obicei, imediat dupa ce a fost pregatita, in vreme ce tortilla trebuie sa stea cateva minute inainte de a putea fi servita.
Desigur, poti experimenta cu aceasta reteta si poti adauga spanac in loc de cartofi, poti pune mai mult usturoi sau deloc ceapa. Totusi, iata o reteta clasica de tortilla:
Ingrediente: ulei de masline, o ceapa, usturoi, doi cartofi medii, piper, 6 oua
Mod de preparare: Pune uleiul la incins, adauga ceapa, usturoiul, piperul si cartofii. Prajeste cartofii pana cand sunt aurii si putin moi, apoi adauga mixtura din tigaie intr-un bol, alaturi de ouale batute. Amesteca si transfera intr-o tigaie cu ulei proaspat. Prajeste tortilla pe ambele parti, pana cand se rumeneste bine.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii