Tortilla e un fel de omleta spaniola, preparata din oua, cartofi, ceapa si usturoi. Poate fi servita rece sau calda, la cina, pranz sau ca gustare, o poti oferi unor musafiri neasteptati.
Tortilla difera de omleta frantuzeasca prin faptul ca se prepara la un foc mai mic si trebuie neaparat rumenita pe ambele parti. In plus, omleta frantuzeasca se consuma, de obicei, imediat dupa ce a fost pregatita, in vreme ce tortilla trebuie sa stea cateva minute inainte de a putea fi servita.
Desigur, poti experimenta cu aceasta reteta si poti adauga spanac in loc de cartofi, poti pune mai mult usturoi sau deloc ceapa. Totusi, iata o reteta clasica de tortilla:
Ingrediente: ulei de masline, o ceapa, usturoi, doi cartofi medii, piper, 6 oua
Mod de preparare: Pune uleiul la incins, adauga ceapa, usturoiul, piperul si cartofii. Prajeste cartofii pana cand sunt aurii si putin moi, apoi adauga mixtura din tigaie intr-un bol, alaturi de ouale batute. Amesteca si transfera intr-o tigaie cu ulei proaspat. Prajeste tortilla pe ambele parti, pana cand se rumeneste bine.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii