Cu Food Saver am spus Stop risipei alimentare

In Tara Bucatelor se pregateste tot timpul ceva delicios. De data aceasta Alice Ciobanu ne intampina nu numai cu bucate grozave, dar si cu sfaturi pe masura: Cati dintre noi am aruncat, la un moment dat, mancare gatita, dulciuri, fructe, branza sau carnita, doar pentru simplul fapt ca am cumparat mai mult decat am fi putut consuma sau care a ramas nefolosita de la vreo petrecere? Nu cred ca nimeni nu a facut asta macar o data in viata. Eu recunosc am facut acest lucru si nu doar o data.

Cu Food Saver am spus Stop risipei alimentare

De regula mi se intampla acest lucru atunci cand am musafiri sau vreo mica intalnire pe acasa si vreau sa pun si ceva de mancare pe masa, de genul o tartina, o maslina. Si niciodata nu reusesc sa ma incadrez si sa nu ramana cate un platou neatins. Astfel ca luam platoul, ii puneam o folie de alimente peste el si apoi il puneam in frigider. Evident ca platoul respectiv “zacea” vreo trei patru zile neatins si in final ajungea totul in cosul de gunoi. Risipa si bani aruncati. Astea toate in conditiile in care in anumite parti ale lumii, si chiar si la noi in tara, sunt atatia oameni care nu au ce pune pe masa, iar ONU ne spune ca 11% din populatia lumii lupta sa isi asigura alimentatia. Trist.

Dar in ajutorul meu a sarit aparatul de vidat Food Saver. Si l-am pus la treaba pentru a pregati cateva platouase cu “de-ale gurii” pentru cea mai recenta mica inatlnire cu prietenii de a avut loc la noi acasa. Am luat niste masline, cascaval si ceva kaiser si muschi, le-am feliat si le-am pus in vid, in pachete mici, astfel incat unele din ele au ramas nedesfacute. Vidate in acest fel, alimentele se mentin proaspete o perioada indelungata, depozitate in conditii optime de temperatura in frigider sau chiar congelator. Astfel am spus Stop Risipei alimentare si am inceput sa simt ca nici banii nu se mai duc direct la gunoi.

Cu aparatul Food Saver totul este foarte usor si eficient. Am folosit pungile speciale in care am introdus rand pe rand bucatile de carnita, apoi in alta punga feliile de casvacal si separat maslinele..

Procesul de ambalare in vid prelungeste durata de viata a alimentelor, reducand oxidarea care afecteaza valoare nutritiva, gustul si calitatea generala a alimentelor, dar trebuie sa retineti ca Nu inlocuieste pastrarea in conserve si nu poate anula alterarea alimentelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise