Caietul cu retete ne propune sa ne oprim o si clipa si sa ne gandim cum putem fi mai putin risipitori cand vine vorba de mancare. Iata cateva solutii pe care le-a gasit Violeta Postolache, autoarea indragitului blog culinar: Cumparam, cumparam, cumparam, insa de cele mai multe ori cumparam mai mult decat folosim si nu de putine ori aruncam efectiv banii pe fereastra fiindca avand tendinta de a cumpara mai mult decat ne este necesar ajungem ca unele produse sa se strice in frigider si sa fim nevoiti sa le aruncam!
Imi plac reducerile si de fiecare data cand ajung in supermarket desi plec cu listuta de acasa nu rezist tentatiei de a cumpara si produse aflate la reducere.
Ador branzeturile de orice fel, mai ales ca pot fi folosite la atatea retete, asa ca de fiecare data reusesc sa am cateva feluri in frigider. Unele rezista mai multa vreme altele insa dupa un timp incep sa capete gust de ranced sau sa se intareasca prea tare.
Preparate mancam destul de rar insa se intampla sa mai cumparam si cum nu ne omoram dupa ele mereu ne raman in frigider.
Cu aparatul de vidat Food Saver am gasit solutia de a spune stop risipei alimentare. Cu ajutorul sau pastram prospetimea alimentelor de pana la 5 ori mai mult decat metodele obisnuite de conservare.
Food Saver e usor de transportat si depozitat, exista chiar si posibilitatea depozitarii acestuia pe verticala, are aspect placut, e prevazut cu un buton de pornire, cu leduri ce indica progresul aparatului si cu un port pentru caserole si dopuri de sticle.
Cu Food Saver vidam foarte usor, doar introducem punga cu produsul in tavita de picurare a aparatului, inchidem capacul si apasam un buton iar aparatul isi face treaba, simplu, nu-i asa? Dupa vidare nu trebuie decat sa spalam tavita de scurgere fiindca acolo se colecteaza excesul de umiditate.
Am prin frigider cateva branzeturi ce-mi prisosesc, nu cred ca voi reusi prea curand sa gatesc ceva cu ele asa ca cea mai buna solutie este vidarea lor. Se vor mentine proaspete mai mult timp iar eu le voi folosi atunci cand va veni momentul.
O bucata de emmentaler din care am folosit doar o mica parte am vidat-o si am asezat-o in cutia pentru branzeturi.
La fel am procedat si cu o bucata de cas si cu un triunghi de branza cu mucegai.
Si jumatate din rotita de cascaval a avut aceeasi soarta.
Preparatele ramase le-am pus pe toate intr-o punga si le-am vidat, le voi folosi mai tarziu.
Pungile de vidare sunt refolosibile, le puteti spala dupa fiecare utilizare apoi le folositi din nou. Aparatul vine la pachet cu doua seturi de pungi si cu o rola din care ne putem confectiona singuri pungile si este recomandat ca de fiecare data cand cnfectionam o punga sa o facem putin mai mare decat ne este necesar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii