Descopera pas cu pas cum videzi alimentele

Diva in Bucatarie ne sfatuieste cum putem pastra mai mult prospetimea alimentelor: FoodSaver este aparatul de vidat ideal pentru orice bucatarie. Design-ul  compact si elegant permite depozitarea acestuia si in pozitie verticala, fapt ce ne ajuta sa ii gasim usor un spatiu pe blatul de bucatarie sau in dulap.

Descopera pas cu pas cum videzi alimentele

FoodSaver are grija sa mentina intacte aroma, consistenta si mirosul alimentelor si ne ajuta sa le pastram pentru un timp mai indelungat, atat in congelator (legume, fructe, carne, mezeluri), cat si in dulap sau camara (cereale, nuci, cafea, lichide).

Cu ajutorul lui, oxigenul este eliminat din pungile de vidare in care pastram alimentele, limitand astfel dezvoltarea bacteriilor si a ciupercilor. Se realizeaza astfel un mediu anaerob, ferit de umezeala, ceea ce ne garanteaza un climat perfect pentru pastrarea alimentelor.

Asa cum am spus deja, prospetimea si calitatea alimentelor pastrate in vid este net superioara metodelor traditionale de conservare si pastrare. Astfel, carnea de vita sau pui ce poate fi tinuta in congelator in pungi clasice pana la 6 luni, in vid are un termen de pana la 2 ani. Branzeturile pe care de obicei le pastram in jur de o saptamana, cu FoodSaver le poti pastra pana la 6 luni, iar legumele isi maresc termenul pana la 2 ani. Chiar si faina, pastele, orezul sau zaharul pot fi pastrate cu 6 luni in plus. Vidarea nu inlocuieste congelarea, alimentele urmand a fi tinute in frigider sau congelator (in functie de necesitati) dupa acest procedeu de ambalare in vid.

Aparatul de vidat ne permite sa ne cream pungi mici sau mari, in functie de portiile pe care le dorim. FoodSaver are si un port pentru caserole si dopuri pentru sticle, astfel ca putem vida sticlele de vin sau ulei dupa ce le-am deschis, iar aroma lor se va pastra pentru mai mult timp.

Poate fi utilizat foarte usor. Dupa ce il conectam la priza, deschidem capacul apasand ambele butoane laterale. Punem rola din care ne vom realiza pungile, iar capatul deschis al acesteia il tragem spre exterior, fara sa intre in tava de picurare. Inchidem capacul complet pana cand observam benzile verzi ale butoanelor laterale, apoi putem porni aparatul. Cand ledul rosu se stinge, etansarea este realizata.

Taiem punga cu ajutorul cutter-ului, in functie de dimensiunile alimentelor pe care le vom vida, avand grija sa pastram o rezerva pentru etansarea pungii si in celalalt capat.

Punem alimentele in punga si apoi asezam capatul acesteia in tava pentru picurare.

Inchidem aparatul si apasam butonul pentru vidare si etansare. Vom observa cum este scos aerul din punga, apoi se realizeaza etansarea.

Procesul este terminat cand se stinge butonul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise