O farfurie de supă este bine primită oricând: vara, când ne putem răcori cu o porţie de Gazpacho, dar mai ales iarna, când ne putem încălzi foarte uşor cu o supă aromată.


Sortimente există o mulţime, cum v-am arătat aici, fiecare popor având o supă specific. Şi cu aşa abundenţă şi istoria acestui fel de mâncare este zbuciumată. Iată câteva date interesante şi amuzante despre supă

•Cuvântul “supă” provine din limba sanscrită, unde înseamnă “nutriţie bună”.
•Femeile mănâncă mult mai multă supă decât bărbaţii. (aşa arată nişte studii)
•Primele mărturii ale existenţei unei supe datează de prin anul 6000 î. Hr. Se pare că prima supă era făcută din ... carne de hipopotam.
•Unul dintre Regii Franţei din secolul al XVIII-lea (nu se ştie exact care) era atât de îndrăgostit de propria imagine, încât le-a comandat bucătarilor Curţii să inventeze o supă în care se poată reflecta. Aşa a apărut supa consommé.
•La Curtea Regelui Louis al XI-lea femeile mâncau numai supă. Ele credeau că mestecatul altor feluri de mâncare o să le provoace riduri.
•Supa a devenit foarte populară în Europa odată cu inventarea lingurii, în secoulul al XVII-lea. Până atunci supa era băută în căni.
•Din seria celebrităţile şi supa, am aflat că faimosul Frank Sinatra cerea sa aibă mereu în culise supă de pui cu orez: spunea că îi limpezeşte gândurile. Un alt artist celebru, Andy Warhol, cel care a desenat şi etichetele unui cunoscut brand de supe, a declarat că a mâncat supă zilnic timp de 20 de ani.
•Un proverb evreiesc spune că „necazurile sunt mai uşor de suportat mâncând supă”. Un altul, spaniol de data aceasta, spune: „Dintre iubire şi supă, supa este cea mai bună”.

Voi ce credeţi?   

Sursă imagine.


Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2012

    Interesanta istorie

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2012

    Interesanta istorie