Istoria agitata a supei

O farfurie de supă este bine primită oricând: vara, când ne putem răcori cu o porţie de Gazpacho, dar mai ales iarna, când ne putem încălzi foarte uşor cu o supă aromată.

Istoria agitata a supei

Sortimente există o mulţime, cum v-am arătat aici, fiecare popor având o supă specific. Şi cu aşa abundenţă şi istoria acestui fel de mâncare este zbuciumată. Iată câteva date interesante şi amuzante despre supă

•Cuvântul “supă” provine din limba sanscrită, unde înseamnă “nutriţie bună”.

•Femeile mănâncă mult mai multă supă decât bărbaţii. (aşa arată nişte studii)

•Primele mărturii ale existenţei unei supe datează de prin anul 6000 î. Hr. Se pare că prima supă era făcută din ... carne de hipopotam.

•Unul dintre Regii Franţei din secolul al XVIII-lea (nu se ştie exact care) era atât de îndrăgostit de propria imagine, încât le-a comandat bucătarilor Curţii să inventeze o supă în care se poată reflecta. Aşa a apărut supa consommé.

•La Curtea Regelui Louis al XI-lea femeile mâncau numai supă. Ele credeau că mestecatul altor feluri de mâncare o să le provoace riduri.

•Supa a devenit foarte populară în Europa odată cu inventarea lingurii, în secoulul al XVII-lea. Până atunci supa era băută în căni.

•Din seria celebrităţile şi supa, am aflat că faimosul Frank Sinatra cerea sa aibă mereu în culise supă de pui cu orez: spunea că îi limpezeşte gândurile. Un alt artist celebru, Andy Warhol, cel care a desenat şi etichetele unui cunoscut brand de supe, a declarat că a mâncat supă zilnic timp de 20 de ani.

•Un proverb evreiesc spune că „necazurile sunt mai uşor de suportat mâncând supă”. Un altul, spaniol de data aceasta, spune: „Dintre iubire şi supă, supa este cea mai bună”.

Voi ce credeţi?

Sursă imagine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise