Mult mai controversat ca al său coleg de breaslă Jamie Oliver, Gordon Ramsay a reuşit să îşi transforme pasiunea pentru gătit într-o afacere de milioane de dolari. De-a lungul carierei sale a primit în total 13 stele Michelin, iar dacă asta nu vă convinge că este un bucătar desăvârşit, noi vă propunem să îi încercaţi reţeta de supă de roşii.

Este dovada cum un preparat clasic poate să se transforme într-o delicatesă.

Ingrediente:

60 ml ulei de măsline
10 roşii lunguieţe, tăiate pe jumătate
O ceapă albă, tocată
2 căţeti de usturoi, tăiaţi pe jumătate
Două crenguţe de cimbru proaspăt
O linguriţă de zahăr
O legătură de busuioc
1 litru supă de legume
Sare, piper

Mod de preparere:

Roşile, ceapa şi usturoiul se pun într-un vas de salată şi se amestecă cu uleiul de măsline, sarea şi piperul. Se pun într-o tavă de copt, se adaugă deasupra cimbrul, busuiocul şi se presară cu zahăr. Se dau la cuptorul pre-încălzit la 220 grade până se caramelizează. (aproximativ 30 de minute)

Se scot roşile de la cuptor, se lasă să se răcească şi se pun în blender. Se pasează până capătă consistenţa unui piure, iar apoi se adaugă supa de legume. Se mai amestecă puţin.

Pentru servire, încălziţi într-o tigaie o lingură de ulei de măsline şi căliţi uşor 4 ciorchine de roşii cherry. Se adaugă în bolul cu supă alături de câteva frunze de busuioc.

Poftă bună!

Sursă reţetă.

Sursă imagine.
 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    frunza janet, 19 noiembrie 2013

    Si reteta ce am pregatit-o eu,o am pe blog,tot cu rosii coapte este,numai ca am mai adaugat,branza si crutoane.