Cele mai bune cepe coapte din lume

Am gasit-o! Cea mai buna reteta cu ceapa — e uimitoare, autentica si absolut miraculoasa! Mie îmi place s-o servesc cu cod, dar e la fel de buna si cu pui fript. Trebuie s-o încercati!

Cele mai bune cepe coapte din lume

Oamenii se întreaba mereu cum sa-si schimbe radical felul de a gati pentru a face meniurile mai interesante. Sau, poate, putin mai sanatoase.
Iata, în cele ce urmeaza, raspunsul: un mic, dar foarte concentrat capitol despre legume. Chiar daca devin ceva mai eclectic odata cu trecerea timpului, metodele mediteraneene de preparare si condimentare a legumelor ramân favoritele mele. Iar retetele cu legume din acest capitol sunt cu adevarat exceptionale. Ele reflecta destul de mult stilul britanic modern, prin feluri de mâncare de genul: piure de mazare cu menta, piure de telina sau cele mai bune cepe coapte din lume.

Ori de câte ori e posibil, încercati sa folositi legume ceva mai putin comune, pentru ca… daca noi nu le cumparam, magazinele nu se vor mai aproviziona cu ele. În ultimii ani, s-a desfasurat o adevarata revolutie a pietelor taranesti de weekend. Va rog, încercati sa-i sprijiniti pe acesti oameni, deoarece pasiunea lor autentica de a cultiva si furniza produse agricole excelente poate fi pentru noi o lectie.

Cele mai bune cepe coapte din lume

4 PORTII
4 cepe albe de marimea unei mingi de tenis, decojite • ulei de masline • 2 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt • 4 crengute de rozmarin proaspat, cu frunzele de la baza culese si tocate • 8 linguri de smântâna dulce • 2 mâini de parmezan ras • sare de mare si piper negru proaspat macinat • 4 felii de pancetta sau bacon afumat cu striuri.

Fierbeti cepele în multa apa timp de 15 minute, pâna se fragezesc un pic. Scoateti-le din vasul în care au fiert si lasati-le sa se raceasca. Apoi, cu un cutit ascutit, taiati câte o bucata de 2,5 cm din vârful fiecarei cepe, tocati bucatile marunt si puneti-le deoparte. Daca e necesar, îndepartati putin si din capatul radacinos al cepelor, astfel încât acestea sa stea drept în tava. Cu ajutorul unei linguri, scoateti
o parte dintre foile interioare ale fiecarei cepe (cam cât sa umpleti lingura), lasând exteriorul intact. Tocati-le marunt si pe acestea si adaugati-le peste restul de ceapa tocata.

Preîncalziti cuptorul la 200°C/treapta 6 la cel pe gaz. Separat, încingeti o tigaie si adaugati putin ulei de masline, usturoiul, toata ceapa tocata si ceva frunze de rozmarin tocate. Prajiti ingredientele vreo 2 minute pâna se înmoaie, apoi micsorati flacara, turnati smântâna si luati de pe foc. Amestecati par me zanul în compozitie si asezonati.

Mie îmi place sa înfasor fiecare ceapa într-o felie de pancetta si apoi s-o fixez cu 1 crenguta de rozmarin (cu capatul fara frunze taiat oblic, pentru a fi ascutit) sau cu o jumatate de betisor de cocteil. Rozmarinul si pancetta vor da o aroma deosebita cepei, pe masura ce se coc împreuna. Asezati cepele într-o tava si puneti cu lingura, în fiecare dintre ele, sosul de ceapa tocata. Coaceti vreo 25 de minute în cuptorul preîncalzit, pâna când cepele devin fragede — depinde de marimea lor. E interesant sa experimentati aceasta reteta cu diverse brânzeturi, asa ca merita s-o încercati.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise