Dieta Montignac

Dieta Motignac este un regim alimentar care a fost foarte popular in Europa anilor '90. A fost inventat de francezul Michel Montignac, care a lucrat in pozitii de conducere in industria farmaceutica si care, precum tatal sau, a fost supraponderal in tinerete. Metoda sa isi propune slabirea eficienta si de lunga durata, scazand riscul de boli de inima si prevenind diabetul.

Dieta Montignac

Mancarurile bogate in carbohidrati sunt clasificati dupa indexul glicemic, un sistem care clasifica carbohidratii dupa efectul sau asupra nivelului de glucoza din sange dupa mese. Carbohidratii cu index glicemic mare sunt considerati “rai” (cu exceptia morcovilor, de exemplu, care, desi au un index glicemic mare, au un continut mic de carbohidrati, asa ca asta nu va afecta nivelul de glucoza din sange).

Carbohidrati “rai”, precum cei din dulciuri, cartofi, orez si paine alba, nu trebuie consumati alaturi de grasimi, mai ales in Faza 1 a dietei. Potrivit teoriei lui Montignac, aceasta combinatie va duce spre asimilarea grasimilor mai rapida in organism.

Produse care au un index glicemic mic: unele paste (precum cele din grau), unele tipuri de orez, precum Basmati cu bob lung, cereale integrale sau produsele bogate in fibre au un index glicemic mic.

De asemenea, calitatea mancarurilor depinde de natura acizilor grasi din ele: polinesaturate omega 3 (pestele), precum si monosaturatele (uleiul de masline) sunt cea mai buna alegere, in vreme ce grasimile saturate (unt, carnuri grase) trebuie limitate. Mancarurile prajite in ulei sau unt trebuie de asemenea evitate.

Dieta Montignac cuprinde doua faze:

Faza 1: pierederea in greutate. Aceasta faza consta in a manca carbohidratii potriviti, respectiv cei care au un index glicemic de 35 sau mai putin.

Faza 2: stabilizarea si prevenirea.

In cartea sa, Michel Montignac prezinta o serie de retete frantuzesti si mediterane. Placerea mancarii si senzatia de satietate sunt concepte-cheie in dieta Motignac, pentru ca ne ajuta sa ne tinem de regim si sa nu mancam prea mult. De asemenea, Montignac spune ca e foarte important ca cei care tin dieta sa nu sara peste mese si sa nu ia gustari intre aceste mese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise