Portocale umplute cu aluat dulce de negresa

Reteta pentru experimentalisti In primul rand trebuie sa stiti ca numarul portocalelor necesare depinde de cantitatea de aluat de negrese pe care doriti sa o preparati si de marimea portocalelor. Asadar, trebuie sa va hotarati cat aluat faceti si apoi in functie de cantitatea acestuia stabiliti si numarul de portocale de care aveti nevoie la aceasta reteta.

Portocale umplute cu aluat dulce de negresa

Daca cumva va mai ramane aluat de negrese si nu mai aveti portocale disponobile, puteti sa faceti pe langa aceasta reteta si o tava de negrese. :)

Pregatirea portocalelor:

Pentru a putea sta in pozitie verticala, fara sa se rostogoleasca, fiecare portocala trebuie sa fie taiata in partea inferioara. Atentie, nu taiati foarte mult! Atat doar cat portocala sa stea in picioare si sa nu se rostogoleasca.

Apoi taiati partea de sus a potocalei (1/3) si indepartati acest “capac”. Ca in imaginea de mai jos.

Sursa foto

Folosind un cutit sau o lingura - dupa preferinta si indemanare- scoateti miezul (pulpa) si sucul portocalei. Un sfat: pentru ca la final negresa sa fie foarte aromata, lasati un strat subtire de pulpa pe peretii portocalei.

Sursa foto

Preparea aluatului de negresa:

Acesta poate fi de post sau nu, si in general fiecare gurmand are propria reteta preferata de negresa. Va invitam sa va inspirati si din minunatete retete de negrese de pe Gustos.ro.

Va oferim o reteta simpla pentru aluat de negresa:

6 linguri de cacao

1/4 cana unt

1 cana de zahar

1/4 lingurita de sare (un varf de cutit de sare)

1/3 cana faina

2 oua

Se topeste untul si se amesteca cu cele 6 linguri de cacao. Se adauga apoi cana de zahar, cele 2 oua, faina si sarea. Se amesteca pana se obtine un aluat cu care va puteti mandri. :)

Cu ajutorul unei linguri umpleti portocalele scobite cu acest aluat. Nu umpleti complet pentru ca aluatul va creste si se va revarsa foarte mult pe afara. Puteti sa umpleti aproximativ 3 sferturi din fiecare portocala cu aluat de negrese. Daca insa doriti sa creati imagini inedite, atunci puteti sa umpleti portocalele pana la varf.

Preincalziti cuptorul la 170 de grade, puneti portocalele umplute intr-o tava si coaceti timp de 20-30 minute. Nu exista un timp exact stabilit, insa pentru a fi siguri ca aluatul s-a copt corespunzator, incercati trucul cu scobitoarea: intepati-l cu o scobitoare si daca nu se lipeste mult aluat pe ea, atunci inseamna ca aluatul s-a copt. La final puteti sa presarati pe deasupra putin zahar vanilat.

Daca doriti, puteti sa inveliti portocalele in foaie de staniol si sa le coaceti direct pe gratar.

Sursa foto

Sursa foto header

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise