Felii de paine alba cu sunca slaba, branza, date prin ou si prajite in unt – asa se prepara un sandvis Monte Cristo, iar istoria lui e la fel de interesanta precum reteta.
Se spune ca reteta de sandvis Monte Cristo e o variatie a faimosului Croque Monsieur, care a fost servit pentru prima oara in 1910, in cafenelele pariziene si este si acum o gustare faimoasa in Franta si Elvetia in cafenele si baruri.
Se zice ca sandvisul Monte Cristo, similar lui Croque Monsieur, a fost servit pentru prima oara in California de sud, in anii '50. Apoi, a inceput sa fie popularizat in restaurante faimoase americane, precum Blue Bayou, Tahitian Terrace sau chiar la Disneyland.
Iata cum se prepara sandvisul Monte Cristo:
Se iau doua felii de paine toast, intre care se pune o felie de sunca slaba (de pui sau curcan) si o felie de cascaval. Feliile se dau prin ou si se prajesc intr-o tigaie in care ati topit in prealabil putin unt. Se servesc calde.
Dupa gust, puteti adauga la sandvis si felii de rosii sau castraveti.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii