autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Biscuiti cu forme

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 oua, 400 g zahar, 1 cana lapte cald, 200 g untura alba, 2 pliculete zahar vanilat, 2 pliculete amoniac de sodiu, coaja de portocala, esenta de rom, 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in laptele cald. Aluatul se lasa la rece pana a doua zi.


Se intind foi pe planseta pe care am presarat putina faina (foile trebuie sa fie mai grosute ca sa nu iasa biscuitii prea uscati) si se taie biscuitii cu ajutorul formelor (acum se gasesc in comert forme din plastic si diverse culori).


Se coc la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pe fiecare biscuite se poate presara bombonele mici viu colorate (gen "Cip-Cip"), mac sau zahar tos si astfel devin mult mai apetisante. tava in care se coc biscuitii nu este nevoie sa fie unsa.


Biscuitii se depoziteaza intr-o cutie de plastic sau carton, iar dupa ce au stat vreo doua zile se fac mai gustosi. Cine doreste sa faca mai putini biscuitii poate injumatati ingredientele.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Taitei de casa cu lapte

Puneti la fiert laptele, untul si zaharul si cand clocoteste adaugati taiteii. Lasati sa fiarba la

10 voturi    2 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Acest desert rafinat pe cat este de simplu pe atat este de gustos si indragit de toata lumea. Imi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g zahar
  • 1 cana lapte cald
  • 200 g untura alba
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete amoniac de sodiu
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

28 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

10 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Curatam coditele capsunilor, ii spalam si ii scurgem de apa. Punem capsuni intr-un castron si ii zdrobim cu o furculita. Mixam albusurile

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Breton cu frisca si capsuni

Breton cu frisca si capsuni

Incalzim cuptorul la 180°. Batem margarina cu zahar oana se albeste. Adaugam oualele unul cate unul si smantana amestecam. Adagam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse