autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Biscuiti cu forme

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 oua, 400 g zahar, 1 cana lapte cald, 200 g untura alba, 2 pliculete zahar vanilat, 2 pliculete amoniac de sodiu, coaja de portocala, esenta de rom, 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in laptele cald. Aluatul se lasa la rece pana a doua zi.


Se intind foi pe planseta pe care am presarat putina faina (foile trebuie sa fie mai grosute ca sa nu iasa biscuitii prea uscati) si se taie biscuitii cu ajutorul formelor (acum se gasesc in comert forme din plastic si diverse culori).


Se coc la foc potrivit, cuptorul incins dinainte, pe fiecare biscuite se poate presara bombonele mici viu colorate (gen "Cip-Cip"), mac sau zahar tos si astfel devin mult mai apetisante. Tava in care se coc biscuitii nu este nevoie sa fie unsa.


Biscuitii se depoziteaza intr-o cutie de plastic sau carton, iar dupa ce au stat vreo doua zile se fac mai gustosi. Cine doreste sa faca mai putini biscuitii poate injumatati ingredientele.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 400 g zahar
  • 1 cana lapte cald
  • 200 g untura alba
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete amoniac de sodiu
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 1 kg 250 g sau 1 kg 300 g faina

Raporteaza reteta

Baclava turceasca cu nuca, reteta video

Pasii de preparare: 1.      Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650g zahar

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

31 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

12 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse