autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu brinza, Aperitive cu oua

BULZ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
Se poate folosi branza de burduf,telemea,cas,urda separat sau combinate, Pentru mamaliga este nevoie de malai,apa,un praf de sare, unt, oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai.Dupa cateva minute,cand a inceput sa clocoteasca apa,se toarna malai si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai,amestecandu-se intr-una.Mie imi place mamaliga mai tare ,asa ca o las sa fiarba mai mult.


Cand este malaiul fiert bine si s-a obtinut consistenta dorita inseamna ca este gata.


Mamaliga gata preparata se poate rasturna pe un fund din lemn sau pe un platou si se taie bucati.La fel de bine puteti sa luati mamaliga cu o lingura pentru inghetata sau sa umeziti cu putina apa un polonic si sa luati mamaliga cu acesta, obtinand astfel o forma rotunda.


Fiecare bucata de mamaliga se umple cu branza , unt, se da forma unei mingiute rotunde si se aseaza intr-o tava.Deasupra se pune putin unt si se introduce tava la cuptor,grill sau jar pentru gratinare.


Se poate servi ca atare sau cu ochiuri romanesti.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Multumesc...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    bun de tot!

  • Fara foto

    maria mihalache , 29 mai 2010

    Tare mult imi place bultzul.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      reteta buna,eu de regula le fac la gratar,mamaliga se intareste bine,formand o crusta si folosesc o branza grasa.in orice caz e ok.felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Multumesc mult ...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Foarte adevarat;mananci de rupi!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Ce poate fi mai bun? Mananci de rupi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Se poate folosi branza de burduf,telemea,cas,urda separat sau combinate
  • Pentru mamaliga este nevoie de malai,apa,un praf de sare
  • unt
  • oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Se fierb ouale in aceasi zi si se lasa putin sa se raceasca, se cojesc si se taie in doua pe verticala, sa fie doua jumatati intregi. Se

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Oua de prepelita cu rosii si spanac

Oua de prepelita cu rosii si spanac

Se pune in tigaie ulei iar dupa ce s-a incins se adauga rosiile,pasta de ardei,codimentele,spanacul decongelat si se lasa pe foc pana

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua