autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Aperitive

BULZ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
Se poate folosi branza de burduf,telemea,cas,urda separat sau combinate, Pentru mamaliga este nevoie de malai,apa,un praf de sare, unt, oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai.Dupa cateva minute,cand a inceput sa clocoteasca apa,se toarna malai si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai,amestecandu-se intr-una.Mie imi place mamaliga mai tare ,asa ca o las sa fiarba mai mult.


Cand este malaiul fiert bine si s-a obtinut consistenta dorita inseamna ca este gata.


Mamaliga gata preparata se poate rasturna pe un fund din lemn sau pe un platou si se taie bucati.La fel de bine puteti sa luati mamaliga cu o lingura pentru inghetata sau sa umeziti cu putina apa un polonic si sa luati mamaliga cu acesta, obtinand astfel o forma rotunda.


Fiecare bucata de mamaliga se umple cu branza , unt, se da forma unei mingiute rotunde si se aseaza intr-o tava.Deasupra se pune putin unt si se introduce tava la cuptor,grill sau jar pentru gratinare.


Se poate servi ca atare sau cu ochiuri romanesti.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Multumesc...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    bun de tot!

  • Fara foto

    maria mihalache , 29 mai 2010

    Tare mult imi place bultzul.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      reteta buna,eu de regula le fac la gratar,mamaliga se intareste bine,formand o crusta si folosesc o branza grasa.in orice caz e ok.felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Multumesc mult ...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Foarte adevarat;mananci de rupi!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Ce poate fi mai bun? Mananci de rupi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Se poate folosi branza de burduf,telemea,cas,urda separat sau combinate
  • Pentru mamaliga este nevoie de malai,apa,un praf de sare
  • unt
  • oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Oua posate in sos de rosii

Oua posate in sos de rosii

Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Omleta la cuptor

Omleta la cuptor

Se aprinde cuptorul. Se bat ouale impreuna cu praful de sare. Se adauga laptele si patrunjelul si se bate in continuare. Se unge

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive