autor:

valentina ionita

» » , Aperitive cu brinza, Aperitive cu oua

BULZ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Punem apa la fiert (in functie de ce cantitatea de mamaliga dorita)impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai.Dupa cateva minute,cand a inceput sa clocoteasca apa,se toarna malai si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai,amestecandu-se intr-una.Mie imi place mamaliga mai tare ,asa ca o las sa fiarba mai mult.


Cand este malaiul fiert bine si s-a obtinut consistenta dorita inseamna ca este gata.


Mamaliga gata preparata se poate rasturna pe un fund din lemn sau pe un platou si se taie bucati.La fel de bine puteti sa luati mamaliga cu o lingura pentru inghetata sau sa umeziti cu putina apa un polonic si sa luati mamaliga cu acesta, obtinand astfel o forma rotunda.


Fiecare bucata de mamaliga se umple cu branza , unt, se da forma unei mingiute rotunde si se aseaza intr-o tava.Deasupra se pune putin unt si se introduce tava la cuptor,grill sau jar pentru gratinare.


Se poate servi ca atare sau cu ochiuri romanesti.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Multumesc...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    bun de tot!

  • Fara foto

    maria mihalache , 29 mai 2010

    Tare mult imi place bultzul.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      reteta buna,eu de regula le fac la gratar,mamaliga se intareste bine,formand o crusta si folosesc o branza grasa.in orice caz e ok.felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Multumesc mult ...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Foarte adevarat;mananci de rupi!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Ce poate fi mai bun? Mananci de rupi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Se poate folosi branza de burduf,telemea,cas,urda separat sau combinate
  • Pentru mamaliga este nevoie de malai,apa,un praf de sare
  • unt
  • oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    47 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam peste cascavalul ras, impreuna

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Salata de telina cu maioneza din iaurt

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca , apoi o

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume