Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz).
Untul se freaca spuma pina ce zaharul sa topit si se adauga pe rind ouale, zaharul vaniliat, sarea, laptele si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Merele sau bananele se curata de coaja si se ung cu suscul de lamiie pt. a impiedica oxidarea.
O parte din aluat se toarna in forma de chec, se aseaza bucatile de banane. Acestea se acopera cu restul de aluat.
Totul se introduce in cuptor pentru circa 45 min.
Se scoate, se lasa 5 min. sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe un platou.
Se pudreaza imediat cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata.
Este de recomandat linga o felie din acest chec sa se serveasca si putina frisca.
Bananele pot fii inlocuite cu ori si ce fructe.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii